Conpot

Bygger 344 leiligheter i Uppsala

Peab har fått i oppdrag å bygge 344 nye leiligheter i Uppsala i Sverige. Byggherre er Rosendal Fastigheter og kontraktssummen er på 342 millioner svenske kroner.

Oppdraget omfatter et bygg med 344 leiligheter på 27-50 kvm, fordelt på seks etasjer. De fleste av leilighetene har en takhøyde på 3,7 meter og en hems på ca. 14 kvm. Bygningen skal også inneholde matbutikk, restaurant, treningstudio og kontorlokaler. På byggets takterrasse blir det en 200 meter lang løpebane, streetbasketbane og soltrapp.

– Interessen har vært stor, og prosjektet har allerede fått oppmerksomhet i internasjonal presse for dets grønne profil og innovative design. Det har vært viktig for oss å velge en erfaren utbygger som kan innfri forventningene, sier Henrik Svanqvist, administrerende direktør i Rosendal Fastigheter.

– Det er svært gledelig at vårt gode samarbeid med Rosendal Fastigheter i det pågående prosjektet Smaragden nå baner vei for et nytt prosjekt. Det er helt i tråd med vår forretningsstrategi om langsiktig samarbeid med kunder, sier distriktssjef Mattias Tapper i Peab.

Prosjektet er en totalentreprise. Arbeidet starter umiddelbart og er planlagt ferdigstilt sommeren 2017.

Stikkord: