Conpot
  • Geir Terje Jonassen

Et liv bak rattet for Geir Terje Jonassen

De lever av å levere og legger mil etter mil bak seg på veien. I skumringen av en ny dag yrer det av tunge kjøretøy på Sandmoen i Trondheim. Conpot byr på lastebilsjåføren Geir Terje Jonassen.

Yrket fikk han fra sin far i samme bransje. Livet bak rattet fristet mer enn noe annet, og mang en feriedag ble utnyttet som passasjer.

– Gamlingen var yrkessjåfør for Boldevins Bilruter og jeg stilte alltid parat når jeg ble spurt om å være med, sier Jonassen.

Ikke A4

Han fikk raskt sansen for yrket selv, og trivselen har vært stor siden han startet med dyretransport i år 2000. Nå er det frakt av fisk som gjelder. I den romslige hytta har han alt han trenger. På spørsmål om hva han kunne tenkt seg annerledes, kommer det raskt;

– Hviletidsreglene burde vært forandret. Ikke alle er laget for å følge klokka. Et hvilemønster fra åtte til tolv om natta er ikke alltid like gunstig, mener transportføreren.

God stemning

Geir Terje Jonassen 2

Før turen går videre er det klart for en liten pust i bakken. Conpot møter Geir Terje Jonassen på Sandmoen utenfor Trondheim

Før turen går videre er det klart for en liten pust i bakken. En sneip blir tent på.

Sjåføren ser fram til lysere tider. Da er det nemlig Countryfestivalen på Vinstra som gjelder.

– Det er vel 10-ende året på rad jeg deltar. Der samles folk fra atten til åtti år. Stemningen og miljøet er kanonbra, sier Jonassen.

Navn: Geir Terje Jonassen (36)
Oppdragsgiver: Thors Varetransport AS
Kjøretøy: Volvo FH 12 540 Hk
Frakter:
Fersk fisk
Strekning:
Lofoten – Møre og Romsdal
Fartstid:
1 år
Fast stoppested:
Sparbu
Pluss ved bilen:
God komfort. Trygg og sikker

 

Stikkord: