Conpot
  • pris eiendom Stein Drogseth

Prisen øker i januar

Prisene på borettslagsleiligheter er 5,1 prosent høyere i januar 2015 sammenlignet med desember 2014.

Gjennomsnittlig kvadratmeterpris for borettslagsleiligheter var i januar 2015 på 30 577 kroner, mens det tilsvarende tallet i desember 2014 var på 29 094 kroner.

I løpet av de siste 12 månedene har prisene steget med 8,6 prosent. For 12 måneder siden var gjennomsnittlig kvadratmeterpris på borettslagsleiligheter 28 164 kroner.

– Prisveksten i januar er en pangstart på 2015. Prisene stiger normalt i januar, men at de stiger såpass kraftig i år er litt overraskende. Noe av forklaringen er den sterke veksten i noen av de store byene, inkludert Bergen, Drammen og Tromsø. Hvis vi ser prisene i et lengre perspektiv så ser vi en relativt jevn prisøkning. Januarprisene er 3,2 prosent høyere enn i november i fjor, og 1,3 prosent høyere enn i august i fjor, som er måneden prisene var på sitt høyeste, sier administrerende direktør Stein Drogseth i GARANTI Eiendomsmegling.

Flere bud per bolig

Sammenlignet med forrige måned steg antall bud denne måneden. I januar 2015 er det i snitt 5,3 bud per borettslagsbolig. Dette er en oppgang på 1,6 bud fra desember 2014, og en oppgang på 0,1 bud sammenlignet med samme tidsrom i fjor. Antall budgivere per bolig er 1,6 i januar 2015. Dette er en nedgang på 0,1 budgivere fra forrige måned, og en nedgang på 0,4 budgivere sammenlignet med samme tidsrom i fjor.

Stikkord: