Årets utgave av Scania Winter er både større enn årene før. Og det imponerer oss i Conpot. For arrangementet har vært av meget høy kvalitet, også de forrige årene.

En av årets morsomste dager

I løpet av de neste dagene kommer vi til å publisere noen artikler fra Scania Winter. For min del er dette arrangementet et av årets høydepunkter.

Kombinasjonen av det faglige og det sosiale kombineres på en utmerket måte. Og hele opplevelsen er svært minneverdig og positiv.

Det faglige

Kort fortalt handler Scania Winter om å la pressen, potensielle og eksisterende kunder prøve ut store deler av Scanias produktrekke. Sjåførene kan prøve store eller mindre biler i tidvis krevende omstendigheter. Noe som igjen setter sjåføren på prøve.

Likevel foregår dette under svært trygge forhold. Scania har hentet inn de dyktigste demosjåførene fra Scania-systemet, dermed får man meget god veiledning underveis i kjøringen. Hver demosjåfør har ansvaret for hver sin bil, dermed kjenner sjåføren bilen ut og inn.

Vi var på Trysil på en dag med nullføre og glatt vei. Noe som gjorde dagen ekstra utfordrende. Takket være dyktige demosjåfører, kan uerfarne tungbilsjåfører (noe pressen ofte er), lære nyttige triks innen presis kjøreteknikk. Personlig er jeg en bedre sjåfør for hver gang jeg forlater arrangementet.

Internasjonale dager

De to første ukene er for internasjonal presse og internasjonale kunder.

På bakgrunn i gode tilbakemeldinger de siste årene har Scania-fabrikken valgt å legge et europeisk pressearrangement til Scania Winter. I løpet av første uken av Scania Winter var det derfor journalister fra blant annet Irland, Russland, Tyskland, Belgia, Nederland, Sverige og Tyrkia til stede.

Dessuten ankom det kunder fra Irland i vest til Russland i øst

Mange biler å velge mellom

Totalt sett kan de besøkende på arrangementet prøvekjøre 16 ulike biler. På grunn av forskjellige hjulkonfigurasjoner, motorstørrelser, drivstofftyper og påbygg blir dagen innholdsrik og variert.

De fleste bilene er tungt lastet, slik at sjåførene skal få en riktig og reell kjøreopplevelse. Se noen av bilene i vårt bildegalleri fra Scania Winter 2015

Nye traseer

I år var det laget nye traseer inne på flyplassområdet. Dette oppfattet vi som en fin variasjon og bidro til at kjøringen ble utfordrende og variert, også for oss som har vært til stede flere ganger tidligere.

Scania fokuserer på sikkerhet under kjøringen. Besøkende sjåfører får testet hvor effektive de forskjellige hjelpesystemene er i trygge omgivelser, på lukket bane. Målet her er å gi ny kunnskap som kan bidra til å forebygge trafikkuhell.

Norsk Scania har i tillegg et samarbeid med veivesenet og har fått tillatelse til å sette ned hastigheten ved Seteråsen, mens arrangementet pågår. Dette er gjort for å ha sikker ferdsel inn og ut av området.

Mange besøkende

Totalt sett vil det ankomme over 850 gjester fra hele Europa. Dette fordeler seg på 76 journalister, 280 utenlandske kunder og over 500 norske kunder. For å ha et spennende innhold på arrangementet har Norsk Scania med seg 12 samarbeidspartnere som presenterer og demonstrerer sine produkter og løsninger.

Sosialt

Scania Winter handler ikke kun om kjøring av lastebil. I løpet av 24 timer er det plass til mye hygge, i trivelige omgivelser på Radisson Blue Trysil.

Det sosiale mellom sjåfører på tvers av selskaper er kanskje vel så viktig. Man har ikke tid til å kjede seg, for ting går slag i slag fra start til slutt.

Bowling, god drikke, utmerket mat og mye latter gjør stemningen lett og ledig etter at man er tilbake på hotellet.

Og her syntes jeg at Norsk Scania har gjort mye riktig. Den kulturen som er i selskapet fremstår som meget positiv. Alle ansatte som er til stede under arrangementet er dønn seriøse i sitt arbeid, mens de kombinerer dette med meget god relasjonsbygging til alle som er møtt opp. Ingen blir utelatt i praten.

Dagen etter er det frokost og litt faglig før man avslutter arrangementet.

Min anbefaling

Scania Winter varer over 24 timer, og jeg syntes dette er en svært morsom tur, og en meget fin avveksling i en hektisk arbeidshverdag. Jeg vil anbefale alle som ikke har vært med på arrangementet å prøve å få en plass til neste år.

Leave a comment