Mens mange av konkurrentene produserer crossover modeller basert på tohjulstrekk, er Jeep Renegade en ekte SUV i Jeep-ånd. En skikkelig kraftplugg bygget med solide materialer og premium kjøreopplevelse. Den oppleves lettkjørt i byen, samtidig som man får stor-SUV følelsen på landeveien.

Nye Renegade

Dette er første modell som tydeliggjør samarbeidet mellom FCA (Fiat Chrysler Automative), Renegade er utviklet av Jeep i USA, men produseres i Europa. Renegade produseres i nyrenovert Melfi-fabrikk i Italia og vil selges i over 100 land over hele verden, inkludert USA. Den nye globetrotteren har en sterk personlighet og er riktig størrelse for bruk både i byen og på lengre turer.

Renegade har et design som representerer Jeep. Renegade karaktiserer et muskuløst og moderne design, og har selvfølgelig ivaretatt identiten med de 7 søylene i frontgrillen.

Renegade leveres med klassens beste firehjulstrekksystem, og for de som ønsker en ekte terrengbil er Trailhawk det perfekte valg. Utstyrsnivå Limited og 4×4 forventes å bli en salgsvinner i Norge, denne utgaven har hele 19,8 cm bakkeklaring, og en akselavstand på 2570 mm.

Renegade er også først ut i sitt segment med utkoblbar bakaksel, som resulterer i redusert drivstoff forbruk når det ikke er behov for 4×4.

Som første bil i kompakt SUV segmentet kan Renegade leveres med 9-trinns automatgir fra ZF, dette er en girkasse som kun er tilgjengelig i større premium SUVer.

Sikkerheten er ivaretatt, og nylig ble Renegade belønnet med 5 stjerner i Euro Ncap. 70 sikkerhetssystemer sørger for å ivareta sikkerheten for sjåfør og passasjerer. Renegade leveres med avansert teknologi som blindsonevarsler, filholder, kollisjonsvarsler, adaptiv fartsholder og ryggekamera med adaptive linjer.

Innvendig volum er imponerende i nye Renegade, som oppleves større innvendig enn utvendig. Familien får med seg barnevogn i bagasjerommet, i tillegg gir den god komfort for de med lange ben i baksetet.

Utstyrsvariantene som vil tilbys i Norge er Longitude, Limited og Trailhawk.

Motor

Renegade vil tilbys med mange kombinasjoner av motorer og girkasser:

  • 140 HK 1,4-liters MultiAir2 bensin med Stop & Start, seks-trinns manuell girkasse og 4×2.
  • 170 HK 1,4-liters MultiAir2 Turbo bensin motor med Stop & Start, ni-trinns automatgirkasse og 4×4
  • 120 HK 1,6-liters MultiJet II diesel med Stop & Start, seks-trinns manuell girkasse og 4×2.
  • 140 HK eller 170 hk 2,0-liters MultiJet diesel med Stop & Start, ni-trinns automatgir eller sekstrinns manuell girkasse og 4×4.

De første lanseringsbilene har akkurat ankommet forhandlerne, og Renegade er klar for levering til kunde fra midten av Februar. Med en startpris på kr 319 900,- med 1.6 L 120 HK 2WD, gir nye Jeep Renegade mye valuta for pengene.

Leave a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *