Conpot
  • Helge kristoffersen

Gaselle for tredje gang

Helge Kristoffersen AS har etter 40 år i bransjen endt opp på Gasellelisten. For tredje gang.

Helge Kristoffersen AS feirer i år sitt 40-årsjubileum, og det gjøres med tittel som Gasellebedrift for 2014. Skal man tro opphavsmannen Helge Kristoffersen, har dette å gjøre med god kvalitet og god kundeservice. Og ikke minst hardt arbeid.

– Det er selvfølgelig veldig kjekt å ende på Gasellelisten for tredje gang, sier Helge

– Det betyr vel kanskje at vi gjør noe riktig i markedet og at kundene våre fremdeles setter stor pris på oss og de produkter vi leverer, sier han videre. Men det krever også mye innsats, og at man forstår hvilke behov kundene våre har.

Selskapet er blitt Vestlandets største leverandør av containere etter oppstarten i 1975, og leverer nå containere i alle former. Enten kunden trenger tomme lagercontainere eller ferdig innredede bolig og kontormoduler, skal Helge Kristoffersen AS kunne hjelpe.

– Vi har ikke bare kunder på Vestlandet. I 2014 leverte vi også spesialmoduler og boligrigger på Østlandet og ytterst i Lofoten, forteller Helge. Nå satser bedriften også mot oljesektoren.

Satser friskt i ustabilt marked

– Det er klart vi må satse, sier Helge Kristoffersen med et smil. For 40 år siden startet han med en lastebil og så en mulighet i markedet på Vestlandet. – Vi kan jo ikke ligge på latsiden når man driver forretning.

Helge Kristoffersen velger nå å satse innen oljesektoren, en sektor som for tiden opplever nedgangstider.

– Det er viktig at vi leverer på det behovet vi opplever hos kundene våre, sier Helge – Siden vi holder til på Vestlandet, er det heller ikke unaturlig at vi også bør satse mot olje- og offshoremarkedet. Også i nedgangstider.

Vi har begynt å få flere og flere kunder i dette markedet, og derfor lagerfører vi nå offshorecontainere for å møte behovet deres.

Satset og utvidet i 40 år

Helge Kristoffersen startet med en lastebil i 1975, og siden den gang har han satset på nye produkter og nye markeder. Han utvidet i 1980 med salg og utleie av lagercontainere, gangtunneler og kontormoduler. Etterhvert har selskapet bygget opp en bilpark bestående av 5 kranbiler og 1 skapbil.

– Man må jo levere det kundene etterspør, sier Helge. – Dersom flere av kundene etterspør Jerseystein, og jeg har mulighet til å levere det, så får jeg utvide sortimentet med sperrestein også.

Derfor blir det også mange spesialprodukter etter hvert; som HMS containere, kjøle- og frysecontainere, miljøcontainere og nylig også offshorecontainere. – Spesialutformede containere leverer vi jo mye av, forteller Helge.

– Det finnes mange spesialkrav hos kundene våre, så vi innreder og leverer akkurat det kundene våre ønsker. Det er viktig for oss at kundene får bestemme, sier Helge.

Mye tyder på at Helge Kristoffersen AS gjør sine ting riktig, nå de etter 40 år i markedet nettopp har funnet veien tilbake til Gasellelisten.

Stikkord: