Conpot

Nå får du FH med ekstra lavt førerhus

Volvo FH og Volvo FH16 med lavt førerhus, skal fungere utmerket for transport i gruver, visse typer anleggskjøring og hvor delvis påbygg eller last er plassert over førerhuset.

– Noen kunder har behov for både et ekstra lavt førerhus og en stor lastekapasitet. Volvo FH og Volvo FH16 med lavt førerhus gir mulighet for ekvipasjer på helt opp til 750 hestekrefter og 120 tonn totalvekt, sier Roger Brorsson, produktsjef for Volvo FH hos Volvo Trucks.FH-low-sleeper-cab

Volvo FH og Volvo FH16 med lavt tak på førerhuset, tilbyr samme drivlinje, komfort og fleksibilitet som de andre førerhusversjonene, men har et par vesentlige forskjeller. Taket er senket med 190 mm og er helt flatt, i og med at antenner og annet utstyr er flyttet. Med en mulig totalhøyde på 3,2 meter ligger det godt under det kravet for gruvekorridorer, som er på 3,4 meter.

Ekstra takbeskyttelse

Som en ekstra sikkerhet og beskyttelse mot for eksempel fallende steiner, finnes det nå en takbeskyttelse i aluminium som ekstrautstyr. Denne ekstra takbeskyttelsen øker takhøyden med kun 15 mm. I tillegg til å beskytte både lastebil og sjåfør, bidrar også takbeskyttelsen til et lavere lydnivå i førerhuset.

Kan bestilles med samtlige motorer

Volvo FH og Volvo FH16 med lavt førerhustak, finnes tilgjengelig på samtlige markeder fra og med desember 2014.

Fakta om Volvo FH-serien

  • Førerhus: Globetrotter XL, Globetrotter, langt førerhus, langt-lavt førerhus, kort førerhus
  • Motorvalg Volvo FH: 4 sylindret 13-liter (420, 460, 500 eller 540 hk)
  • Motorvalg Volvo FH16: 6-sylindret 16-liter (550, 650eller 750 hk)
  • Girkasse: Manuell, I-Shift eller I-Shift Dual Clutch (kun Volvo FH)
  • Bakaksler: enkelutveksling (tillatt vogntogvekt: 44-70 tonn), navreduksjon (tillatt vogntogvekt: 70-120 tonn)

Stikkord: