Conpot
  • Doosan DL 550-3 hjullaster

Doosan DL550-3 til Langebrekke Grustak AS

Nylig overleverte Rosendal Maskin AS Doosan DL 550-3 til Langebrekke Grustak AS.

Doosan DL 550-3 4Langebrekke Grustak AS driver utvinning av grus i Monaryggen i Eidsberg kommune. Monaryggen er en av de største grusforekomstene på Østlandet, og fra de ulike grustakene her leveres grus til hele østlandsområdet.

Hos Langebrekke skal maskinen betjene sorteringsverket og laste biler. Fra tidligere har bedriften 3 hjullastere av annet merke, men en av disse skal nå erstattes av den nye Doosan DL550-3.

Anton Langebrekke har testet ulike merker hjullastere, og ble positivt overrasket over Doosan. Langebrekke sier den har en komfortabel hytte, en sterk motor og oppleves som rask til de arbeidsoppgavene den skal benyttes til. I tillegg er nærhet til forhandler og serviceapparat viktig. Anton mener dette må være den raskeste serieproduserte hjullasteren for bruk i krevende bakker og terreng.

Den største fra Doosan

DL 550-3 er Doosan`s største hjullasteren, på 34 tonn. Motoren er fra Scania, og på hele 380 hk. Den oppfyller miljøkravene ved hjelp av SCR teknologi, mange kunder etterspør denne løsningen istedenfor dieselpartikkelfilter. Løftekapasiteten er på hele 25 tonn, som gjør dette til en maskin for de store oppgavene.

Doosan er en av de største produsentene av anleggsmaskiner i verden, med produksjon i Asia, Amerika og Europa, og den eneste som produserer anleggsmaskiner i Norge, hvor Doosan`s dumpere blir produsert.

Fokus på hjullastere

For Rosendal Maskin AS er dette en viktig leveranse. Vi har fokus på hjullastere, og har et mål om å øke vår markedsandel på dette området. Som en landsdekkende forhandler er det også viktig å levere maskiner lokalt, dette gir oss god markedseffekt, og med potensiale for flere maskiner i området.

Doosan DL 550-3 2

Doosan DL 550-3 3

Anton Langebrekke sier lasteren har en komfortabel hytte

Stikkord: