Conpot

6 team skal utvikle nye Regjeringskvartalet

Statsbygg har valgt ut 6 team til å utvikle ideer om hvordan nye Regjeringskvartalet skal se ut. Alle 6 byplanprinsippene skal presenteres i åpne utstillinger til våren.

Av hele 24 konkurrerende team var det de 6 teamene White, LPO/ Arkitekt Kristine Jensens tegnestue/ Norconsult Snøhetta, BIG, Asplan Viak og MVRDV som parallelt har fått i oppdrag å lage byplanprinsipper for det nye regjeringskvartalet.

– Vi er godt fornøyd med å bli tatt med i et parallelloppdrag for en proff aktør som Statsbygg, og det er fantastisk for vårt nye Oslokontor å være med å utvikle byen i så stor grad. Vi er stolte av teamet vårt og våre dyktige samarbeidspartnere Alliance og Sweco, sier Jenny Mäki, leder for White arkitekter i Norge.

– Vi fikk på plass et godt team med mye dokumentert nordisk kompetanse. Alliance har mye lokal dybdekunnskap i utviklingen av Bjørvika og Filipstad. Selv er vi i gang med å flytte Kiruna by og noen av Europas største områdeutviklinger som Karolinska sykehus. Whites bidrag er altså fremfor alt kunnskap innen byutvikling, arkitektur, landskapsarkitektur og bærekraft, forklarer Thomas Landenberg, arkitekt i White.

White preger Oslo

White har allerede sammen med Rodeo arkitekter vunnet oppdraget med å utforme Oslos neste en mil lange havnepromenade. Promenaden skal etter planen stå ferdig i 2030.

-Havnepromenaden er et av Oslos mest synlige varemerker. Alle byer som arbeider fremgangsrikt med sine varemerker satser på arkitektur og design i de offentlige rommene, og her har Oslo vært flinke de siste årene. Et fast kontor i byen gjør det lettere å skape en god og tett dialog med innbyggerne og kommunen i arbeidet med promenaden. Prosjektet er en av hovedgrunnene til at vi etablerte oss med eget kontor i Norge i høst, sier Jenny Mäki.

White arkitekter har en lang historie i Oslo. Oslo Plaza, som er ført i pennen av White, sto ferdig i 1989. I nyere tid har White blant annet designet Bråtejordet skole og Frognbadet i Drøbak. White arkitekter står også bak innredningen av Kuben yrkesarena, vinneren av Oslo bys arkitekturpris 2014.

-Vi deltar i konkurranser og prosjekter i hele Norge. Vi ønsker at White arkitekters fokus på bærekraft og brukervennlige løsninger skal være m