Prisene var 0,8 prosent høyere i november enn måneden før – korrigert for sesongvariasjoner. Det viser den månedlige boligprisstatistikken som er blitt lagt frem.

Normalt vil prisstatisikken vise en prisnedgang ved årsslutt, men vi ser samtidig at antall boliger solgt til eller over takst i november ligger stabilt på rundt 70 prosent, sier administrerende direktør Hedda Ulvness i Eie eiendomsmegling.

Markedet er fortsatt segmentert

Tendensen er at folk enten vil ha et flytt-rett-inn-objekt eller total renovering.

Boliger med høy standard i sentrale og populære områder kan oppnå gode priser, da utbudet på Finn.no nå er lavere enn normalt, ifølge Ulvness.

– Det gjør at det blir ekstra rift om enkelte populære objekter med god beliggenhet. God skolekrets og kommunikasjon, samt attraktivt nabolag er faktorer som spiller inn, sier hun.

Nylig solgte Eie ved Henrik Winsnes et totaloppussingsprosjekt på Sogn i Oslo til 1,55 millioner over takst, noe som viser at folk i den målgruppen strekker seg litt ekstra for å bo akkurat der. I enkelte sentrumsområder er det også slike tendenser. 
Megler, Cecilie Beckmann solgte i månedsskifte en leilighet med oppgraderingsbehov til langt over takst på et høydedrag på Bolteløkka.

Flere leiligheter

Oppdragsinngangen gir oss en pekepinn på volumet over nyttår.

– De siste ukene har vi registrert 170 oppdrag som skal ut på nyåret. Antallet er tilsvarende fjoråret,sier Ulvness.

Januarporteføljen består av 80% leiligheter, mens vi på årsbasis har en 30/70 fordeling mellom enebolig/rekkehus og leiligheter.

– Vi kan med andre ord forvente et større utbud av leiligheter i januar enn normalt for året. Det er som forventet, da mange av enebolig og rekkehuseierne velger å selge på vårparten, sier Ulvness.

Leave a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *