Conpot

Med 4×4 for både by og anlegg

Nå kommer Volvo FL også i firehjulsdrevet versjon (4x4) – noe som gir ekstra god fremkommelighet på glatte, bratte og krevende veier, eller i terreng.

Godkjent maksimal vogntogsvekt: 25 tonn

Maksimal bakkeklaring med dekk 11R22,5¨

  • Foraksel: 329 mm
  • Bakaksel: 319 mm

Hjul og dekk: 275/70R22,5¨, 10R22,5¨og 11R22,5¨

Førerhus:

  • Kort førerhus
  • Komfortførerhus
  • Mannskapsførerhus

Motorer: D8K 250, 280 hk.

Girkasser: 6-trinns manuell, eller 6-trinns automatisk som tilvalg.

Lastebilen egner seg godt som spesialbil i både bytrafikk og i mer krevende miljøer, eller i entreprenørvirksomhet.

Smidige yttermål, høy komfort og sterke motorer gjør at Volvo FL passer for de fleste formål. Med firehjulsdrift og forbedret bakkeklaring er den nye modellen like godt egnet til oppdrag i urbane strøk som til anleggstransport.

– Mange av våre kunder arbeider under forhold der både vær og underlag endrer seg raskt. En firehjulsdrevet Volvo FL blir en allround-bil som kan løse enda flere transportoppdrag og eliminere behovet for en ekstra lastebil under vanskelige forhold, sier Pernilla Sustovic, segmentansvarlig for distribusjon hos Volvo Trucks.

Anleggsbilen

Volvo FL 4×4 kan enkelt ta seg frem i anleggsområder eller til en byggeplass i trange bymiljøer. Med en totalvekt på opp til 16 tonn får man både lasteevne og muligheter for avanserte påbygg, som lift eller som kranbil eller brannbil.

– Endringene på den nye Volvo FL 4×4 synes først og fremst på det høye chassiset, som har fått økt bakkeklaring med 6 cm foran og 10 cm bak. Det høyere chassiset gjør også sitt til at lastebilen tar seg lettere fram utenfor vei, sier Pernilla Sustovic.

3._Volvo_FL_with_4x4

Volvo FL 4×4 har permanent innkoplet firehjulsdrift. Fordelingsgirkassen har et høygir og et lavgir.

Firehjulsdrift med lavgir

Volvo FL 4×4 har permanent innkoplet firehjulsdrift. Fordelingsgirkassen har et høygir og et lavgir. Ved normal kjøring er høygiret innkoblet og ved krevende kjøring kobles lavgiret enkelt inn via en bryter på dashbordet.

Trykkluft som ekstrautstyr

Lastebilen kan også utstyres med en ekstra luftnippel plassert på chassiset, for drift av ekstrautstyr eller for å etterfylle luft i dekkene.

Stikkord: