Fem feil ved restaurering

Peab tildelt anleggsoppdrag i Nord-Trøndelag

IT-ekspert gir 24onoff timeregistrering terningkast fem

Bilder av neste generasjons Scania

Ny nøkkel tåler fall fra stor høyde

Her er superbilnøkkelen som tåler alt

Conpot - Signerte tidstyv-avtale
Conpot

Signerte tidstyv-avtale

Statsbygg og Riksantikvaren har funnet en arbeidsform som effektiviserer og forenkler oppgavene. I dag undertegnet riksantikvar Jørn Holme og direktør i Statsbygg Harald Nikolaisen en samarbeidsavtale som fører til raskere saksbehandling.

Siden januar 2013 har Riksantikvaren og Statsbygg hatt en prøveordning med faste møter hver måned for å sørge for at de mindre byggesakene behandles raskt og kvalitetssikres. Nå er prøveordningen blitt permanent, og de to etatslederne skrev under på avtalen tirsdag 2. desember.

─ Denne ordningen har vist seg å være en suksess for alle parter. Kulturhistoriske tidstyver har blitt fjernet og vi jobber mer effektivt, sier riksantikvar Jørn Holme.

─ Vi er glade for at denne arbeidsformen nå blir formalisert i en avtale. Byggeprosessene blir langt mer effektive når Riksantikvaren tar beslutninger direkte i møtene med oss. Nå møtes de rette folkene i faste møter og fatter vedtakene der og da, istedenfor å sende brev frem og tilbake, sier administrerende direktør i Statsbygg, Harald Nikolaisen.

Saker som før kunne ta lengre tid, tar nå omkring to uker. Effekten er at forvaltningen av statlig eide kulturminner blir bedre, enklere og mer forutsigbar.

Effektivisering i praksis

Eksempler på eiendommer der vernearbeidet har vært effektivisert:

  • Grotten, Oslo – fjellsikring
  • Oppmålingsvesenet – setningsskader, vinduer og tak
  • Åna fengsel – rehabilitering av brannstasjon
  • Høgskolen Stord/Haugesund – utvendig rehabilitering
  • Tronka, Trondheim, universell utforming
  • Langnesveien 3B (Geofysen), Tromsø – omlegging av tak
  • Politihøgskolen i Oslo – innbygging av lysgård

Stikkord: