Conpot
  • pris eiendom Stein Drogseth

Økte priser i november

Prisene på borettslagsleiligheter er 0,8 prosent høyere i november 2014 sammenlignet med oktober 2014.

Gjennomsnittlig kvadratmeterpris for borettslagsleiligheter var i november 2014 på 29 642 kroner, mens det tilsvarende tallet i oktober 2014 var på 29 393 kroner.

I løpet av de siste 12 månedene har prisene steget med 6,2 prosent. For 12 måneder siden var gjennomsnittlig kvadratmeterpris på borettslagsleiligheter 27 903 kroner.

– Prisene stiger med nesten én prosent for andre måned på rad, og de er nå nesten sju prosent høyere enn ved inngangen til året. Utviklingen vi har sett i år vitner om et solid boligmarked, og samsvarer godt med det vi forventet på forhånd, nemlig en jevn og moderat prisoppgang i 2014, sier administrerende direktør Stein Drogseth i GARANTI Eiendomsmegling.

Flere bud og budgivere per bolig

Sammenlignet med forrige måned steg antall bud denne måneden. I november 2014 er det i snitt 4,9 bud per borettslagsbolig. Dette er en oppgang på 0,9 bud fra oktober 2014, og en oppgang på 0,7 bud sammenlignet med samme tidsrom i fjor. Antall budgivere per bolig er 2,3 i november 2014. Dette er en oppgang på 0,7 budgivere fra forrige måned, og en oppgang på 0,6 budgivere sammenlignet med samme tidsrom i fjor.

– Antall bud og budgivere per bolig stiger i november, og boligene ble også solgt betydelig raskere denne måneden enn foregående måneder. Både antall solgte boliger og antall nye oppdrag er høyere enn i oktober, og også høyere enn på samme tid i fjor. Alt dette viser at temperaturen i markedet er høy akkurat nå, sier Drogseth.

Stikkord: