Conpot

Færre fartsbøter med høyere fartsgrense

Utrykningspolitiet (UP) har skrevet ut færre fartsbøter etter at fartsgrensen på E18 gjennom Vestfold ble hevet til 110 kilometer i timen.

Etter fem måneder med 110 på flere strekninger av europaveien gjennom Vestfold tyder mye på at denne fartsgrensen holder for de aller fleste.

– Det ser ut til at vi nå har færre fartsovertredelser enn tidligere. For oss virker det som 110 kilometer i timen er fort nok. Går det fortere, tror jeg folk opplever fartsfølelse som ubehagelig, sier distriktsleder for UP i Vestfold og Telemark til NRK.

Så langt har det heller ikke vært en eneste dødsulykke på veien etter oppjusteringen av fartsgrensen. Ifølge tall fra Statens vegvesen har gjennomsnittshastigheten på den nye strekningen økt med tre kilometer i timen.

– Det er ikke mye. Nå er det selvfølgelig forskjell på høyre og venstre felt. Trafikken går fortere i venstre felt, men i snitt er det ikke mer enn tre kilometer i timen det har økt med, sier Rødø. (©NTB)

Stikkord: