Conpot
  • Kontraktssignering Peab Fredensborg Norge

Bygger om boligblokk i Oslo

I en samspillsentreprise med en kontraktsverdi på 36,4 MNOK eks. mva. har Peab fått i oppdrag å bygge om Fagerborggata 16 på Majorstuen til 36 hybelleiligheter.

Eksisterende boligblokk skal rehabiliteres og bygges om til 24 hybelleiligheter. I tillegg skal det bygges et påbygg med 12 nye hybelleiligheter. Byggherre er Fredensborg Norge, som er Norges største privateide boligeiendomsselskap.

­− Vi er glade for å få dette byggoppdraget, og syns det er spennende å samarbeide med Fredensborg Norge, som vi tror blir en viktig utbygger i sentrumsnære strøk i fremtiden, sier Flemming.

Skal rive og bygge

I Fagerborggata 16 står det i dag et bygg i tre etasjer i plasstøpt betong. Bygget inneholder 22 mindre utleieleiligheter. Peab skal rive alt innvendig, inkludert deler av eksisterende klimavegger. Bærende konstruksjoner blir stående. Så starter jobben med å bygge totalt 36 nye leiligheter i bygget.

Det bygges på to nye etasjer i stål og hulldekker. Det etableres heis og forlengelse av trapperom, nye klimavegger med utvendig puss/trekledning og nye balkonger.

Totalt bruttoareal etter ombygging blir 2113 m2.

− Vi har oppstart på byggeplassen i januar 2015, og skal overlevere bygget i oktober 2015, sier Flemming.

2 Fasade vest

Stikkord: