Conpot

Venstre fikk inn «bensinklausul» i budsjettavtalen

Striden om bilavgiftene ble en vedvarende hodepine i de borgerliges budsjettsamtaler. Nå har Venstre og KrF fått inn ett punkt om at dette spørsmålet skal løses før neste års budsjettsamtaler

– Vi har en avtale om at vi skal bli enige om bilavgifter og drivstoffavgifter før man legger fram sitt budsjett. Det er ganske viktig for oss at det står i avtalen, sier Venstre-leder Trine Skei Grande til NTB.

Kjernen i konflikten er at Venstre, av miljøhensyn, ønsker å gjøre det dyrere å fylle tanken på tradisjonelle, forurensende biler. Frp kjemper derimot hardt for å få bensinavgift og andre veiavgifter ned.

Budsjettavtalen mellom Høyre/Frp-regjeringen og støttepartiene Venstre og KrF ble lagt fram fredag. I den viser partene til regjeringens varslede gjennomgang av bil- og drivstoffavgifter, og det står:

– Venstre og KrF inngår i arbeidsgruppen som skal gjennomgå avgiftene. Partiene vil i fellesskap legge fram en omforent avtale om fremtidens bil- og drivstoffavgifter.

Stikkord: