Conpot

Ser etter byggesjef til Regjeringskvartalet

- Dette er kanskje det mest spennende byggeprosjektet i Norge noensinne, og nå søker vi etter noen som skal lede det, seier Statsbyggs administrerende direktør Harald Nikolaisen.

Statsbygg har lyst ut stillingen som prosjektdirektør til byggingen av nytt regjeringskvartal med søknadsfrist 16. desember.

– Det er en viktig stilling, en utfordrende jobb og en lederoppgave av de sjeldne, sier Nikolaisen.

– Ansvarsområdet favner bredt. Derfor er det viktig å finne en person med rett tyngde, personlige egenskaper og erfaring. I tillegg til bransjekunnskap, kreves det en person som kan håndtere all oppmerksomheten som dette prosjektet vil få, sier Nikolaisen.

Statsbygg har ansvaret for utvikling, planlegging og bygging av det nye regjeringskvartalet. Det er gjort et grundig planleggingsarbeid i Statsbygg allerede, og det jobbes nå med blant annet forslag til reguleringsplan.

Regjeringen har besluttet at Regjeringskvartalet skal bygges mellom Akersgata og Møllergata. Det nye regjeringskvartalet skal inkludere Statsministerens kontor og alle departementene unntatt Forsvarsdepartementet. Kvartalet vil bestå av et bruttoareal på ca. 140 000-200 000 kvm og kan bli bygget i etapper.

Les alt Conpot har skrevet om regjeringskvartalet

Stikkord: