Conpot
  • LSB38 Atlas Copco

Skal slipe raskere og bedre

LSB38 fra Atlas Copco lover å være opp til ti ganger raskere enn en vinkelsliper og fil, samt mer stillegående. Dette trykkluftverktøyet er tiltenkt kantfresing og avrunding av kanter i stål, rustfritt stål

De som har fått teste LSB38 vil ikke gå tilbake til vinkelsliper eller fil igjen, sier Anders Wigant, produktsjef hos Atlas Copco Tools Nordic. De vet at de ved bruk av LSB38 får korrekt vinkel eller radius hver gang, dessuten på betydelig kortere tid enn ved bruk av annet verktøy, fortsetter Wigant.

Basert på anerkjent vinkelsliper

Ved første øyekast er Atlas Copco LSB38 forvillende lik en vinkelsliper, og det med god grunn;
Det nye verktøyet bygger på den velkjente LSV38, den store forskjellen er at slipeskiven erstattes av et spesialutviklet fresehode. Driftssikkerhet og ergonomi er med andre ord godt utprøvd.

Anders Wigant understreker at LSB38 er en fres, og ikke en slipemaskin.

Istedenfor slipestøv som sprer seg i lokalet, produserer LSB38 metallspon som faller ned på gulvet og derfor er lettere å bli kvitt. Dessuten er det betydelig mer stillegående å frese enn å slipe, sier Wigant.

Justerbar dybde, vinkel og radius

Slik freser man av en kant: Legg støttedskiven (som ser ut som en sliprondell) mot arbeidsstykket. Start verktøyet og før det inn mot kanten som skal bearbeides til styrehjulet inne i fresehodet møter kanten, og skjæreverktøyet begynner å skære. Fresen roterer medsols og fresingen gjøres fra venstre til høyre.

Fresdybden stilles inn ved hjelp av en gradert justeringsring mens fasvinkel og radie endres ved bytte av skjær og styrehjul. Skjærehodet har fire vendbare skjær og hvert skjær har åtte egger som kan benyttes før det trengs å byttes ut. Skifte av skjær kan utføres uten fjerning av styrehjulet.

Stikkord: