Conpot

Får enda bedre automatkasse

Nå blir Iveco Daily enda bedre når den kan leveres med 8-trinns automatgirkasse.

Produksjonen av Iveco Daily med den nye HI-MATIC 8-trinns automatgirkassen har nå startet. Iveco Daily satser på å være ”best i klassen” når det gjelder fleksibilitet, effektivitet og drivstofføkonomi.

Den nye girkassen skal sikre maksimal kjørekomfort, og girer hurtigere og mer presist enn selv den beste sjåfør. Et girskift krever mindre enn 200 millisekunder, viktig når det er behov for en kraftig akselerasjon.

Den håndterer et dreiemoment på opptil 470 Nm, og takket være den elektroniske styringen av girskiftene passer den første automatgirkassen med åtte trinn utviklet for lette nyttekjøretøy perfekt for nye Daily og høyeffektive motorer med effekter opp til 205 hk.

Optimalt girtrinn for aktuell motorhastighet og belastning sikrer at Daily alltid jobber på sitt beste. Det betyr forbedret akselerasjon, maksimal komfort og lavere drivstofforbruk.

Kjøremodus

Det er i tillegg to ulike kjøremoduså velge mellom:

  • Eco-modus: Under kjøring på lett vei skjer girskiftene ved lavt motorturtall. Det gir økt komfort og redusrer drivstofforbruket optimalt.
  • Power-modus: Girskiftene skjer raskere og på høyere turtall. Det sikrer optimal bruk av girtrinnene slik at motoreffekten utnyttes best.

Den nye automatgirkassen har samme holdbarhet som de manuelle 6-trinnskassene som benyttes i Daily. Den fungerer også sammen med Hill Holder som er standard på nye Iveco Daily

HI - MATIC gearbox 2

Man kan velge mellom Eco-modus og Power-modus

Van of the year

Modellen ble kåret til ”Van of the Year 2015” under IAA-messen i Hannover i september. Da satte samtlige 23 fagjournalister fra like mange land Iveco Daily på førsteplass.

Stikkord: