Conpot
  • Hoff transport

Innovasjon og renovasjon

Med erfaring tilbake til 1976 har Hoff Transport AS lang fartstid innen renovasjonsbransjen. Nå møter bedriften fremtiden med en kombinert mobil vaskeenhet og komprimator, som kan rengjøre nedgravde avfallsbrønner.

– Fatter’n kjøpte en lastebil i 1976, en flatvogn, var da det hele begynte. Da kjørte han for Retur Papir ved Ulven. Så vi har egentlig vært i avfallsbransjen hele tida, forteller Trond Hoff engasjert om sin far og om bedriften han i dag er daglig leder for.

– Selv ble jeg en del av familiebedriften i 1991, da begynte vi å kjøre for Norsk Gjenvinning i Bærum – som vi fortsatt er en underentreprenør hos. Så noe har vi tydeligvis gjort riktig, sier den ydmyke tobarnsfaren fra Sofiemyr like utenfor Oslo, som styrer en bilpark på 55 og har 76 mann ansatt. Flesteparten er renovatører og sjåfører, kun en mann sitter fast på kontoret. Trond selv er også ofte å finne bak spakene.

– Blir noen syke er det bedre jeg bidrar og får jobben gjort enn at kunden blir skadelidende. Hoff Transport er et transportfirma som ønsker å drive sunn butikk og skal gjøre alt «etter boka». Folk skal velge oss basert på kvalitet fremfor pris – da må vi levere – det vil si; hente.

En innovativ ny bil

En av deres nyeste biler, en Scania fireakslet G490, representerer på en god måte Hoff Transports tankesett. De så et behov – og satset. Bilen, som er en kombinert mobil vaskeenhet og komprimator, kan rengjøre nedgravde avfallsbrønner. Kort fortalt spyles nedkastsøyle, avfallscontainer og selve brønndelen før alt slamvann suges opp. I tillegg kan den betjene vask av avfallsrom/uteboder og containere, vask av søppelsjakter, vask av komprimatorer og medfølgende kasser.

Tor André Vikki er sjåfør på bilen, samt ansvarlig for vask og vedlikehold av nedgravde avfallsløsninger. Både han – og bilen – får gode skussmål av sjefen sjøl.

– Vi tror nedgravde løsninger er fremtidens løsning. Hoff Transport er de eneste fra Stavanger til Innherred som har denne typen bil. Den kan tømme og ta med seg avfall, samtidig vaske enheten oppe og inni, det er nemlig ikke lov å drenere ned i bakken. Jeg tror at fremtiden vil bringe med seg flere slike systemer og mer aktivitet på bilen vår. Tor gjør en kjempejobb, og styrer sitt opplegg uten at vi trenger å legge oss oppi driften, det samme gjelder for øvrig resten av staben, men det er jo utrolig gøy å se at noe nytt vi har satset på fungerer, gliser Trond. Det samme bekrefter sjåføren, Tor; redskapen fungerer utmerket. Både bil og påbygg.

MMG_7735m

Andre oppdrag

I tillegg til avfall kjører Hoff Transport også byggevarer for Bauhaus, samt metall for Metallco – med både lift- og krokbil, samt kranbil for Franzefoss på innhenting av avfallssekker. I en bransje hvor rekruttering er en av utfordringene har Hoff Transport kommet bra ut. De er ikke plaget med utskifting av personell og har vokst mye de senere årene, men allikevel fått bemannet i takt med veksten.

– Utskifting har vi ikke vært plaget med, stort sett kun ansatt nye mennesker når vi utvider. Det virker som miljøet er veldig bra, med godt samhold – og ordentlig gode kollegaer. Et spennende tiltak på rekrutteringssiden er at vi har begynt å ta inn lærlinger. Så 1. januar begynner en ny gutt og ei jente gjennom et samarbeid med Opplæringskontoret og Transportlinjen på Eidsvoll Videregående skole. Førstemann er nå er i gang med førerkort CE på kjøreskolen. Punkt 1 i opplæring for lærlinger etter videregående. Gleder oss til å vise hvordan vår bransje fungerer, avslutter Trond.

MMG_7655u

Stikkord: