Conpot
  • Veggelement

Hurtigbygging av verksted i veggelement

Utbedringen og oppgraderingen av Kolsåsbanen har ført til at det også bygges nye vognhaller på Avløs i Bærum. Takket være veggelement gikk byggingen av verkstedbasen raskt og effektivt.

Helt siden banen ble etablert på 1920-tallet har det ligget vognverksted på området, men med oppgraderingen blir verkstedet kraftig utvidet.

– Hallene bygges med Leca veggelementer i ståldragere. På utsiden av veggene skal det legges isolering og mures en skallvegg i tegl. Slik vil de nye hallene gli godt inn blant de gamle, verneverdige hallene, forteller prosjektleder Olav Lindset i Veidekke.

I alt er utvidelsen og de nye hallene på til sammen 16 000 kvadratmeter.

veggelement 3

Elementene ble løftet på plass med stropper. På en dag kunne bas Magnus Jørgensen og de andre i Veidekke montere over 200 kvadratmeter ferdig vegg.

Raskt og effektivt

Veggene var prosjektert bygget med elementer og til slutt falt valget på de nye veggelementene fra Leca.

– Det tar litt tid å lære seg å montere elementene. Men da vi hadde lært det, gikk det veldig raskt og effektivt. I løpet av én dag greier vi å stable elementer tilsvarende 220 kvadratmeter ferdig vegg, forteller bas Magnus Jørgensen i Veidekke.

Elementene ble løftet på plass med kran og stropper. Det krevde en forsiktig hånd med spettet for å få ut stoppene når elementet var senket ned.

– Resultat er blitt bra til slutt. Når hallene står ferdige i mars neste år, forteller Lindset. I alt er over 3500 kvadratmeter vegg bygget med Leca veggelement i de nye verkstedhallene.

Overflatebehandling

Etter montering blir veggene overflatebehandlet med Webers hvitgrunning og gjennomfarget slemmemørtel. Grunning og sluttbehandling sprøytes på, noe som gjør prosessen spesielt effektiv.

Veggelement 2

Leca Veggelementer er brukt til 3.500 kvadratmeter vegg på Avløs stasjon

Stikkord: