Conpot

Rekordkontrakt i Sverige

Veidekke har skrevet avtale med Fabege om å bygge nye kontorer for SEB i Arenastaden i Stockholm. Dette blir et av tidenes største kontorbygg i Sverige på hele 90.000 m2 og 4.500 arbeidsplasser.

Prosjektet skal gjennomføres som en totalentreprise basert på en samspillsmodell, og det er den første av to faser som nå er bestilt. Den totale kontraktssummen er på cirka 1,7 milliarder svenske kroner ekskl. mva.

Kontorkomplekset på tre bygninger skal bindes sammen med glassoverganger. Det blir et tett samarbeid innen Veidekkekonsernet mellom Veidekke Bygg Stockholm, norske Veidekke Entreprenør og det svenske datterselskapet Arcona.

– At Veidekke får tillit til å bygge SEBs nye kontor skyldes til dels at de presenterte en imponerende lagoppstilling med kompetanse fra hele Skandinavia, og til dels at vi har meget stort tillit til dem basert på tidligere samarbeidsprosjekt, sier prosjekt- og utviklingssjef Klas Holmgren i Fabege.

Prosjekterings­samarbeidet har allerede startet opp, og bygget skal tas i bruk av leietager Skandinaviska Enskilda Banken AB (SEB) i to etapper med ferdigstillelse i 2018.

– Vi er meget glade og stolte over at Fabege har gitt oss denne store tilliten. Dette er en utfordring vi går til med største ydmykhet. Vi har en ambisjon om å ytterligere forsterke vår posisjon i Sverige som en av de mest spennende aktørene i bransjen. Tilliten fra Fabege er et stort skritt i den utviklingen, og det hele muliggjøres gjennom vårt Skandinaviske samarbeid og samlede erfaring med komplekse prosjekter. Et tydelig eksempel på vår multilokale strategi, sier konserndirektør Per-Ingemar Persson i Veidekke Sverige.

I prosjektet skal det benyttes VDC (Virtual Design and Construction) for å sikre tett involvering mellom alle parter i prosjekteringen og i produksjonen. Bygningene skal bli miljøsmarte med fokus på lavt energiforbruk og bærekraftige materialvalg samt miljøsertifiseres i henhold til standarden BREEAM Excellence.

Stikkord: