Conpot
  • EC206

EC206 er nå klar for levering

EC206 kommer på sikt til å erstatte dagens EC05B, og den store nyheten er at modellen blir utstyrt med en 6-kanals svivel.

Engcon er nå klar med serielevering av EC209. Dette er den fjerde modellen i det som regnes som generasjon 2, til de nordiske markedene.

Generasjon 2

EC206 er spesielt tilpasset for 4–6 tonns gravemaskiner og supplerer serien generasjon 2 med sine storesøsken EC209 (for maskiner 6–9 tonn), EC219 (14–19 tonn) og EC226 (19–26 tonn).

– Generasjon 2 er helt og holdent konstruert for den nye generasjonen gravemaskinen der det stilles helt andre krav til teknikk og materialkvalitet enn på de tidligere maskinene, sier Fredrik Jonsson, konstruksjonssjef i engcon.

Fredrik Jonsson sier at de som kjører med andre modeller i Generasjon 2, setter pris på mange av finessene, og da spesielt den integrerte sentralsmøringen.

– Ja, vi har fått fantastisk god respons på den integrerte sentralsmøringen som tiltrotatoren leveres med fra fabrikken. Det sparer verkstedet for både tid og penger, noe som igjen gjør at entreprenøren sparer inn investeringen i sin nye maskin, sier Fredrik Jonsson.

Flere nyheter

En av de største nyhetene med EC206 er at modellen er utstyrt med en helt nyutviklet 6-kanals svivel som dessuten er utstyrt med to NG6-ventiler. Dette er samme ventil som de større modellene har, for å kunne ta i mot og levere større trykk på blant annet ekstrauttakene. For øvrig har EC206 en tiltvinkel på 45 grader, integrert sentralsmøring, økte fôringsdimensjoner og økt servicevennlighet.

– Dagens gravemaskiner er teknologisk utviklet, ekstremt sterke, og da er det viktig at utstyret holder tritt, sier Jonsson.

Serieleveringen av EC206 på markedene utenfor norden vil etter planen komme i gang i starten av 2015.

Stikkord: