Conpot

Sweco overtar BIM Consult

BIM Consult blir fra 1.november en del av Sweco Norge.

BIM Consult er et nisjeselskap med spisskompetanse innen BIM (prosesser forbundet med bygningsinformasjonsmodellering), og er ledende i det norske markedet innen BIM-strategi, -utvikling, -koordinering og -modellering. Selskapet har lykkes med å ta viktige posisjoner på flere store og betydningsfulle prosjekter. Nytt Nasjonalmuseum i Oslo, Regjeringskvartalet, nytt hovedkontor for Brønnøysundregistrene og hovedkontoret til Statoil Fuel & Retail er noen eksempler.

– Sweco har som mål å ta nye posisjoner knyttet til moderne prosjekteringsprosesser og verktøy. BIM Consult er langt fremme på innovasjon og utvikling av BIM som prosess og verktøy på tvers av alle fagområder, sier Frøydis Espedal i Sweco, regionleder for Bygg, industri og eiendom i Oslo.

Gründerne av BIM Consult, ser på integrasjonen som en spennende mulighet.

– Vi får styrket vår kapasitet ved å bli integrert i ett av Norges største rådgivende miljøer. Samtidig vil dette gi våre medarbeidere utfordringer ved å delta i tverrfaglige prosjekter i et stort selskap, sier daglig leder Øyvind Kjøllesdal.

– Det å bli en del av et så anerkjent kompetansemiljø som det Sweco representerer, vil tilføre våre kunder bredere kompetanse, samtidig skal det bli gøy å også få være med på å videreutvikle Swecos interne BIM-strategier, avslutter han.

I Sweco gjennomføres alle prosjekter med åpen BIM og vi har gjennom flere år utviklet et sterkt miljø med høy kompetanse på BIM. De siste to årene er har Sweco i tillegg bygget en spesialisert BIM Infra gruppe med sterk kompetanse på modellering på landskap og infrastrukturanlegg

Ved overtagelsen av BIM Consult styrker Sweco sin spesialiserte BIM enhet til å bli landets største rendyrkete BIM kompetansemiljø på rådgiversiden med stor bredde og kapasitet til helhetlig BIM og med sterk spesialkompetanse på flere felt innen høykvalitets modellering og BIM.