Conpot
  • Nokian Hakka Truck 844

Slitesterke dekk ved krevende bruk

Nokian lanserer nå det nye trailer- og tilhengerdekket 385/55 R22.5 Nokian Hakka Truck 844. Dekket er utviklet for å prestere under krevende forhold, med en konstruksjon som gir lang kjørelengde og god slitestyrke.

Det robuste dekket er spesielt utviklet for tilhengere, men fungerer også godt som forhjul.

Nokian Hakka Truck 844 er utviklet for lang og middels lang transport og har et enestående grep, også på vinterføre. Det er det første trailerdekket i denne størrelsen på markedet, som i tillegg til M+S-merkingen, også har det offisielle snøfnuggmerket, som viser at det er godkjent for vinterbruk.

Lav rullemotstand

– Overflatetrykket til Nokian Hakka Truck 844 er optimalt takket være den nye beltestrukturen. Dette gir dekket et jevnt slitasjemønster og lang kjørelengde. Dekket har lav rullemotstand, noe som gir lavere drivstoffkostnader og dekkstøy, forteller produktsjefen for Nokians lastebildekk, Teppo Siltanen.

Takket være Spiral Sipe System-lamelleringen beholder dekket overflatemønster riktig stivhet, også når det slites. Dette gjør at dekket beholder et godt grep. Lamelleringen gjør samtidig dekket mer stillegående.

Steinutkaster

Steinutkastere i hovedsporene bidrar til å forhindre at stein setter seg i dekkenes hovedspor. Utkasterne reduserer problemet med skarpe steiner som trenger seg inn i dekket, og gir dermed dekket lengre levetid. Dette kommer også andre bilister til gode, da mengden stein som ligger i veibanen blir mindre.

Slitasjevarsleren

Slitasjevarsleren (Driving Safety Indicator «DSI») gjør at det lett å følge med på hvor slitt dekket er og dermed hvor sikkert det er. DSI er utviklet og patentert av Nokian Tyres og viser på enkel måte dekkets gjenstående mønsterdybde i form av et tall.

Kan regummieres

Nokian Hakka Truck 844 passer godt til regummiering, noe som gjør dekkstammen mer anvendelig og reduserer de totale kostnadene. Nokian Hakka Truck 844-mønsteret fås også med det solide Nokian Noktop 44-regummieringsmaterialet, som er utviklet for krevende forhold.

Nokian Hakka Truck 844 er spesielt utviklet for Norden, Russland og Mellom-Europa og er tilgjengelig fra november 2014.

Stikkord: