Conpot
  • Scania Buss 2014

Scania setter rekorder i bussleveranser og ordrer i Norge

Norsk Scania må tilbake til 2006 for å vise til tilsvarende bussleveranser som 2014 har kunnet by på.

I år har Norsk Scania fått ordre på 235 busser totalt. Det betyr at 2014 går inn i historien som tidenes beste buss-år for Norsk Scania. Av busser som er i og under bestilling omfatter det Higer A30, OmniExpress laventre og normalgulv, CityWide LE diesel, Touring, samt CityWide LE med Scanias egenutviklede hybridsystem – som Norsk Scania er først ute med å levere. Systemet fungerer like godt i en forstadsbuss som en i bybuss.

Kundene er L/L Setesdal Bilruter, JVB AS, Kjosavik Buss, Firda Billag Buss AS, TrønderBilene AS, Tide Buss AS, Boreal Transport, Norgesbuss AS, Nobina AB, Evenes Buss, Oslo Buss AS, Nordlandsbuss AS og Busscharter. Noen har allerede fått bussene sine, mens andre venter på leveranser.

– Med alternative drivstoffer, produkter av høy kvalitet og med et landsdekkende serviceapparat, kan Scania møte et hvert kundeønske og være med på å sikre våre kunder god økonomi og forutsigbar drift. Scania er forberedt og klare til å møte fremtidens utfordringer, sier Olav Dårflot avdelingsleder på buss i Norsk Scania.

Trønderbilene AS er en av kundene som benytter Scanias FMS-system i samtlige Scania-busser, samt busser av andre merker som skal benyttes i anbudet «Rutetransport i Østerdalen». Samtlige av Setesdal Bilruters busser får også aktivert FMS-løsning. Stadig flere ser nytteverdien i FMS, og mer eller mindre alle nye busser i 2014/15 går med aktiv FMS.

Bussene skal gå i alt fra tur/ekspress/langrute til lokal- og bykjøring. Største ordren, som også er Norsk Scanias største bussordre noensinne, går til L/L Setesdal Bilruter og består av 114 busser totalt, inkludert opsjon. Leveringen av bussene begynner mot slutten av 2014. Samtlige busser skal gå på Trygghetsavtale Gull hos Scanias avdeling Arendal, samt Nedenes, hvor vi oppretter et servicepunkt med Scanias mekanikere.

– Vi høster nå fruktene av et langsiktig og målrettet arbeid, samt at vi nå har et produktutvalg og tjenestetilbud mer i samsvar med kundens ønsker og behov. Vi er sterkere enn noensinne – rett og slett best ever, sier Olav om Scanias sterke buss-år, og tilføyer at tilbakemeldingene fra brukerne av bussene som er levert er meget gode.
– Det er særlig hyggelig å få positive tilbakemeldinger fra sjåførene. Nå er vi endelig der vi lenge har ønsket å være, og godt rustet for fremtiden, sier Olav, full av entusiasme!

Stikkord: