Conpot

800 arbeidsbukser på vei til Balkan

Responsen på Skydda og L. Bradors utradisjonelle buksebytte-kampanje har vært fantastisk. – Totalt i Norden fikk vi inn over 1100 arbeidsbukser, og cirka 800 av disse er nå på vei til Balkan.

Der skal buksene virkelig gjøre nytte for seg i oppbyggingen av de flomrammede områdene, forteller landssjef Vegard Aune i Skydda Norge.

Utradisjonell innsamling

I løpet av våren gjennomførte verneutstyrsleverandøren Skydda og arbeidstøyprodusenten L.Brador en noe utradisjonell innsamlingsaksjon.

Oppfordringen var klar: Alle som leverer inn sin gamle arbeidsbukse får 200 kroner i rabatt på en ny bukse. Målsettingen var at de gamle buksene skulle gjøre nytte for seg et annet sted i verden der de virkelig behøves, samtidig som flest mulig profesjonelle håndverkere skal kunne få seg nye, funksjonelle arbeidsbukser.

Skal brukes av hjelpearbeidere

Totalt i Norden kom det inn over 1100 bukser, og etter vask og sortering er nå cirka 800 av disse på vei til Balkan via hjelpeorganisasjonen Human Bridge. De skal overleveres til hjelpearbeidere som nå jobber med å bygge opp de områdene på Balkan som i vår ble rammet av kraftig flom og tilhørende materielle ødeleggelser.

– Engasjementet rundt buksebytte-kampanjen har vært fantastisk, og det er ingen tvil om at arbeidsbuksene virkelig kommer til nytte når store områder på Balkan skal bygges opp igjen flommen som rammet dem i vår, sier landssjef Vegard Aune i Skydda Norge.

Stikkord: