Conpot
  • Hilti TE 1000 AVR HiDrive

Lanserer ny TE 1000 AVR meiselhammer

Dette er den første maskinen fra Hilti som er utstyrt med den innovative HiDrive teknologien som har 3 unike egenskaper; elektronisk datastyring, høyeffektivitets motor og dynamisk overføring.

Elektronisk datastyring er en innebygd datamaskin fungerer som verktøyets kontrollsenter. Dette kontrollsenteret beskytter TE 1000 AVR fra svingninger i strømspenning og overvåker kontinuerlig motoriske funksjoner og strømstyringen for å sikre at maskinen til en hver tid har maksimal ytelse. TE 1000 AVR er utstyrt med en høyeffektivitets, børsteløs, SR motor som leverer maksimal effekt med minimal vekt.

Ved at en slipper børsteskifte blir denne motoren praktisk talt vedlikeholdsfri gjennom hele levetiden.

TE 1000 AVR sin dynamiske overføring mellom girkasse, slagmekanisme og meiselholder er perfekt justert for å overføre 26 joule slagenergi.

Maskinens bevegelige deler er også fordelt på tre lukkede smørerom for å hindre at betongstøvet trenger inn.

Hilti TE 1000 AVR HiDrive

Man skal kunne bruke maskinen inntil 8 timer per arbeidsdag uten å overskride arbeidstilsynets grenseverdier for vibrasjoner.

Masse kraft

Den kraftige SR motoren på 1750 watt leverer 1950 slag i minuttet, med hele 26 joule pr slag. Med en egenvekt på 12,5 kg er dette en ideell maskin for meisling på gulv og nedre del av vegg forteller Sindre Dyb, produktsjef hos Motek. Maskinen har også egen bryter for ytelsesreduksjon som gjør at maskinen også passer til korrigerende meisling, som justering av åpninger i dør og vindu der det er en fordel med mindre kraft.

HMS

Med Hilti AVR – Aktiv Vibrasjon Reduksjon system reduseres vibrasjonsnivået helt ned til 5 m/s2 noe som gjør at en kan bruke maskinen inntil 8 timer per arbeidsdag uten og overskride arbeidstilsynets grenseverdier for vibrasjoner. Med tilleggsutstyret Hilti DRS-B som er et støvfjerningssystem for meisling kan en fjerne opptil 95 % av finstøvet som oppstår ved meisling i betong. Ved å holde støvet i luften på et minimumsnivå senker en ikke bare helserisikoen til operatøren, en forlenger også levetiden til maskinen.

Grundig testet før lansering

Før lanseringen av TE 1000 AVR har Hilti meislet over 1000 tonn betong for å forsikre seg om at alt er optimalisert for maksimal ytelse. Maskinen er også testet fra -20oC til +60oC for å forsikre seg om at den fungerer under alle værforhold.

Stikkord: