Conpot

Kun en faktura fra 43 bompengeselskap

I Norge er det en jungel av lokale bompengeselskap og alle har særordninger for rabatt og fakturering. Ved hjelp av ny teknologi kan hele Norge passeres med én brikke og én faktura.

– Vi gjør det enklere å passere bomstasjonene, og Abax har som første selskap i Norden koblet digital teknologi til bompasseringer. Resultatet er en kraftig forenkling av norske transportbedrifters hverdag sier Bjørn Erik Brandsæter Helgeland, viseadministrerende direktør i Larvik-baserte Abax .

Toll Road Admin er navnet på et helt nytt Abax -produkt, som sørger for at den brikken du bruker i bilen gjelder for alle bompasseringer – i hele Norge. Det betyr at samtlige 43 bompengeselskaper er med i ordningen. Abax har også fremforhandlet maksimal rabatt hos alle selskapene.

– Toll Road Admin gjør det enkelt å innføre en løsning med forhåndsbetaling som kutter unødvendig, tidkrevende og fordyrende administrasjon. Produktet ble lansert tidlig oktober og vi har merket en enorm etterspørsel de første dagene, sier Brandsæter Helgeland.

Bombrikken registreres på det enkelte kjøretøy, og gir bedriften oversikt over alle bompasseringer for bedriftens bilflåte i samme system.

Hindrer juks blant utenlandske sjåfører

I forrige uke aksjonerte norske lastebileiere for innføring av forhåndsbetalte bombrikker foran Stortinget. Målet er å få regjeringen til er å stoppe konkurransevridende bompengesvindel fra utenlandske sjåfører.

-Den nye teknologien fra Abax gjør det enkelt å innføre forhåndsbetalt bompengebrikke, sier Brandsæter Helgeland

Norsk Lastebileier-Forbund har trykket det nye produktet til sitt bryst:

– Abax sitt produkt hjelper Samferdselsdepartementet med å finne en god løsning for å komme utenlandsk bompengesvindel til livs, den forenkler de norske transportørenes hverdag, og løsningen skaper like konkurransevilkår, avslutter Mo

Stikkord: