Conpot
  • Q-Safe - Innovasjonspris - GaLaBau

Innovasjonspris til redskapsfestet Q-Safe

Engcons redskapsfeste Q-safe vant innovasjonspris på den internasjonale messen GaLaBau.

Q-Safe vant innovasjonsprisen GaLaBau Innovations Medaille. I tøff konkurranse med 133 andre bedrifter vant Engcon og Q-safe prisen. Begrunnelsen var at Q-safe har redusert faren for ulykker som følge av at redskap mistes i vesentlig grad.

– Prisen er en bekreftelse på at Q-Safe er verdens sikreste redskapsfeste med unike løsninger. Dette inspirerer oss til å fortsette den brede satsningen på Non Accident Generation sier Sting Engström, engcons grunnlegger og eier.

GaLaBau har fokus på landskapsarkitektur samt design, oppbygging og vedlikehold av idrettsplasser, golfbaner, lekeplasser og andre offentlige plasser. Årets messe, den 21. i rekken, ble en rekordmesse med rundt 1300 utstillere og nærmere 67 000 besøkende. Hoveddelen av disse var entreprenører, arkitekter og landskapsarkitekter som søkte informasjon om trender innen «grønt design», konstruksjon og vedlikehold.

Ett av kravene for å vinne prisen var at produktet skal være en vesentlig forbedring sammenlignet med allerede eksisterende produkter, eller et helt nytt produkt som setter en høyere og bedre standard. Engcon var den eneste av bedriftene som produserer utstyr for gravemaskiner som fikk en pris.

kupplung_engcon_02

Det oppstår mange ulykker med personskader på grunn av brukerfeil. Denne risikoen reduseres mye med engcon Q-Safe

En betydelig sikrere arbeidsplass

I begrunnelsen heter det: «Takket være engcon Q-Safe for gravemaskiner blir forholdene på arbeidsplassen ved landskapsanlegg sikrere. Det oppstår mange ulykker med personskader på grunn av brukerfeil. Denne risikoen reduseres mye med engcon Q-Safe».

Q-Safe er tredobbelt sikret gjennom hydraulisk overvåking, mekanisk sikkerhetslåsing og elektronisk overvåking. Med Q-Safe kan føreren ganske enkelt ikke koble fra redskapet feil eller løsne skuffen ved en feiltakelse. Dermed kan den «menneskelige faktoren» utelukkes som årsak til ulykker. Q-Safe er også klargjort fra fabrikken for EC-Oil, en såkalt «fullhydraulisk løsning», og da kobles også hydraulisk redskap på automatisk.

Stikkord: