Conpot
  • Dyrskun

Dyrskun byr på fin stemning og mye slit

Dyrskun er en opplevelse, det er underholdning og det er mye å se. Men man bør ikke ha det travelt.

Årets Dyrskun viste seg å bli en av de mer folksomme. Totalt sett inklusivt utstillere, barn og dugnadsfolk, var 88 000 innenfor portene.

I utgangspunktet er Dyrskun svært væravhengig for å bli en utelukkende suksess. I år la ikke været noen demper på hverken stemning eller antall besøk. Positivt for de som bruker penger på å kjøpe seg en plass her.

Du bør ha god tid

Imidlertid bør du beregne god tid på Dyrskun. For alt tar lang tid. Mitt inntrykk etter fem år på denne messa, er at man bruker 80 % av tiden på å stå eller gå i kø.

Det er bilkø for å få parkere, det er kø når man skal kjøpe seg billett, det er kø når man går fra stand til stand, man står i kø for å få informasjon om et produkt, man står i kø for å betale, man går i kø til bilen, og man kjører i kø hjem igjen.

Dyrskun

Inngangskøen på fredag var på cirka 100 meter.

For ikke å snakke om dokø, matkø og kø for rett og slett å se noe. Derfor bør du sette av tre ganger så lang tid som du tror du trenger.

Se flere bilder:

Transportbilder fra Dyrskun

Anleggsmaskiner på Dyrskun

 

Mye å se

Det beste med Dyrskun er mangfoldet. Det er mye å se enten en interesserer seg for mat, landbruk, anlegg, transport eller tivoli.

Det er altså noe for en hver smak.

Bransjene anlegg og transport syntes jeg blir mer og mer dominerende. Jeg syntes selv dette er positivt.

En av de viktigste grunnene til at mangfoldet kan blomstre på Dyrskun er at arrangøren ikke er grisk. Standleie og det å delta på messa, er ikke en kostbar affære. Alle kan prøve Dyrskun som markedsføring og messe, selv om man ikke har det største markedsføringsbudsjettet.

Og her syntes jeg arrangøren virkelig fortjener ros. Dette handler ikke utelukkende om å skvise mest mulig penger ut at utstilleren. Dette er i motsetning til visse andre arrangører av messer i Norge, uten at jeg her ønsker å nevne navn.

IMG_3720

Det er mange nyheter å se på Dyrskun. For eksempel kunne man iaktta nyheten Kubota U27-4

Litt lite forandring

Jeg mener å ha sagt dette før. Men jeg ønsker meg mer forandring på Dyrskun. Når jeg nå har vært på messa fem år i strekk så vet jeg hvor de ulike utstillerne står.

For meg oppleves dette som litt traust og kjedelig. Ved å flytte på utstillerne fra år til år, vil det oppleves som messa er mer variert.

Avslutningsvis

Det kan være jeg fremstår som litt negativ her. Det er ikke meningen. Jeg står fast på at Dyrskun er en av Norges beste messer.

Har du enda ikke opplevd dette arrangementet, så anbefaler jeg deg å sette av andre helgen i september i 2015.

Se gjerne hele reportasjen fra Dyrskun i vår e-avis

Stikkord: