Gjennomsnittlig kvadratmeterpris for borettslagsleiligheter var i september 2014 på 29 124 kroner, mens det tilsvarende tallet i august 2014 var på 30 191 kroner.

I løpet av de siste 12 månedene har prisene steget med 2,9 prosent. For 12 måneder siden var gjennomsnittlig kvadratmeterpris på borettslagsleiligheter 28 299 kroner.

– Etter meget sterk prisvekst forrige måned er det ikke overraskende med en korreksjon av prisnivået i september. Dette så vi også i fjor med prisvekst i august, og en tilsvarende korreksjon av prisene i september. Det interessante her er at vi har en hyggelig prisvekst på lengre sikt. Prisene er nå nesten tre prosent høyere enn for tolv måneder siden, og nesten fem prosent høyere enn ved inngangen til året, sier administrerende direktør Stein Drogseth i Garanti Eiendomsmegling.

Flere bud og budgivere per bolig

Sammenlignet med forrige måned steg antall bud denne måneden. I september 2014 er det i snitt 5,0 bud per borettslagsbolig. Dette er en oppgang på 0,7 bud fra august 2014, og en oppgang på 0,6 bud sammenlignet med samme tidsrom i fjor. Antall budgivere per bolig er 2,0 i september 2014. Dette er en oppgang på 0,2 budgivere fra forrige måned, og en oppgang på 0,1 budgivere sammenlignet med samme tidsrom i fjor.

Leave a comment