Conpot
  • Wright Trafikkskole Opplevelsesbasert kompetanseheving

Fokuserer på kompetanse

Wright Trafikkskole var til stede på transportmessa for å fokusere på kompetanse, etterutdanning og opplevelsesbasert kompetanseheving.

– Det er et økende behov for etterutdanning og kompetanseheving i transportbransjen, forklarer Kevin Wright, som har etablert og driver Wright Trafikkskole innledningsvis.

Programvare som forenkler

For bedre å møte transportselskapenes utfordringer på dette området, har trafikkskolen investert over sju millioner i en webbasert programvare som skal hjelpe bedriftene med fornying av sertifikater og lignende.

– Nettbuss er en av våre kunder. De har 2000 sjåfører. Med så mange sjåfører er det fort gjort at noen glemmer at å fornye et sertifikat. Når alle deres sjåfører nå ligger inne i vår programvare, får de påminnelse når en sjåfør på fornye sine sertifikater eller kurs. Dette forenkler deres arbeidshverdag betraktelig, sier Kevin Wright.

Denne programvaren omhandler ikke bare fornyelser av førerkort, men også kursing i ADR og lignende.

Opplevelsesbasert sikkerhetssenter

I Wright trafikkskole satser de på opplevelsesbaserte sikkerhetssenter. Noe av dette hadde de med seg på Transportmessa.

I velteburet som er et Scania førerhus kunne de velte førerhuset, slik at man fikk oppleve hvor vanskelig det er å komme seg ut av en veltet bil. Døren var tung å åpne, og det var relativt ubehagelig å henge i sikkerhetsselen.

En annen tankevekkende aktivitet var fyllebrillene. En gruppe ungdommer fikk prøve disse brillene som gikk fra 0,6 promille og oppover, mens Conpot sto med kameraet. Med brillene på, skulle ungdommene prøve å gå på en rett linje, noe som viste seg å bli en utfordrende affære. Selv om denne aktiviteten fort sprer latter i gruppa, så er en tankevekker hvordan alkohol påvirker kroppen. Vi i Conpot har stor tro på at dette bidrar forbyggende mot fyllekjøring.

Wright Trafikkskole - fyllebriller

En gruppe ungdommer fikk prøve disse brillene som gikk fra 0,6 promille og oppover, mens Conpot sto med kameraet.

Stikkord: