Scania er èn blant 2000 utstillere som kan ønske velkommen til en utstilling med mer enn 250 000 kvadratmeter med lastebil- og bussnyheter.

Med ett av de største utvalgene av Euro 6-motorer på markedet, har Scania nylig feiret flere triumfer i uavhengige pressetester av drivstoff i konkurranse med andre lastebilmerker. Scanias 13-liters motor har vist seg å være den mest drivstoffeffektive i sin klasse – spesielt i konfigurasjoner med ren SCR-teknologi for eksosetterbehandling. På IAA presenterer Scania en annen motorvariant med disse egenskapene, nemlig en 13-litersmotor på 450 hk, som også vil redusere drivstofforbruket.

Bedre bunnlinje kunder

– I dag jager alle aktører i transportbransjen en bedret lønnsomhet gjennom reduserte driftskostnader. Dette gjelder uavhengig av om deres selskap er engasjert i transport av gods eller passasjerer, sier Henrik Henriksson, leder for Scanias totale produktspekter. Vi trenger å se Scanias konstante innsats for å redusere drivstofforbruket, utvikle tilpassede tjenester og øke bilens oppetid i dette lyset. På IAA 2014 introduserer vi en rekke nyvinninger som vil direkte forbedre våre klienters bunnlinjer videre, sier han.

Scania har lenge hatt et rennome for å utvikle og markedsføre lastebiler, busser og relaterte tjenester som møter samfunnets og kundenes krav for miljøvennlige løsninger. Dette betyr at bussene, takket være et omfattende motorutvalg, er både drivstoffeffektive og kan kjøres på de kommersielle drivstoffene tilgjengelig. Ved å utvide bussprogrammet med en egen hybridteknologi tar Scania ett steg videre. På IAA-utstillingen vil en Scania Citywide med hybriddrivlinje være utstilt.

I tillegg til produktnyheter på lastebiler og busser kommer vi til å presentere en rekke nye og videreutviklede tjenester. Alle har til felles at de forbedrer kundenes driftskostnader ved å minimere kjøretøyets nedetid for service, vedlikehold og reparasjoner, og dermed øker inntjeningspotensialet gjennom høyere oppetid.

 

Følgende kjøretøy presenterer Scania på IAA 2014:

 • Scania P 320 6×2 * 4 – fleksibel lastebil for krevende distribusjonskjøring
 • Scania Streamline G 340 4×2 – trekkvogn med kraftig gassmotor
 • Scania Streamline R 730 4×2 – eksklusive Blue Stream-trekkvogn, limited edition
 • Scania Streamline R 490 6×2 * 4 – trekkvogn med biodieselmotor
 • Scania Streamline R 450 4×2 – volumoptimalisert trekkvogn med ekstra lav chassishøyde
 • Scania Streamline G 410 4×2 – drivstoff-optimalisert trekkvogn
 • Scania Streamline G 450 8×4 – trekkvogn for krevende anleggskjøring
 • Scania Streamline R 520 6×4 – tungtrekker med tandem
 • Scania Citywide LE 4×2 Hybrid – 12-meters buss med Scanias egen avansert hybridteknologi
 • Scania Touring 4×2 – 12-meters effektiv og driftsøkonomisk turistbuss til korte og mellomdistanser
 • Scania OmniExpress 6×2*4 – 14,2 meter regional/turistbuss for kjøring på opp til 100 % biodiesel

Leave a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *