Conpot
  • Plustech - Norge rundt på jakt etter maskiner og utstyr - web

Norge rundt på jakt etter maskiner og utstyr

Jan Inge Solem i PlusTech AS farter land og strand rundt, på jakt etter maskiner og anleggsutstyr til salgs. Kjøperne finner PlusTech over hele verden.

Alt kan selges og alt kan skaffes – så lenge prisen er riktig. Det er filosofien til de ni meglerne i PlusTech AS. De er eksperter på å finne kjøpere og selgere til maskiner og kjøretøy uansett hvor de befinner seg – i Norge eller på andre siden av kloden.

Nylig gikk det en tunellrigg fra Norge til Sør-Korea til 2,5 millioner kroner. I forrige uke ble en en borerigg fraktet fra Tydalen til en fornøyd kunde på Sicilia.

– Så har vi nettopp skaffet til veie en veteranbulldozer fra 1947, som har gått på en eplefarm i USA. Nå skal den på museum i Norge, sier daglig leder Karstein Berg i PlusTech.

Globalt nettverk

Meglernes viktigste redskap er massiv markedsføring og et globalt nettverk av forhandlere, entreprenører og markedsplasser bygget opp i løpet av tolv år i bransjen.

Nyansatt salgsrådgiver Jan Inge Solem er «på veien» mesteparten av arbeidstida. Han ordner med bilder og gir deg en vurdering av realistisk pris, og setter etter dette i gang salgsapparatet inne hos PlusTech.

At megling av brukt utstyr har noe for seg, viser den knallsterke utviklingen PlusTechhar hatt siden selskapet ble etablert på loftet til grunder Karstein Berg i 2002. I 2014 rundes 150 mill. i omsetning, ifølge Berg, som nå vurderer å ansette flere selgere som skal reise rundt i landet og drive oppsøkende virksomhet.

Store verdier på lager

Meglerne i PlusTech har sett utallige eksempler på at store verdier står på lager og samler støv rundt om i Norge:

– Mange blir overrasket når de innser at de har verdier for flere hundretusen stående. Det er god butikk å ta en gjennomgang av maskinparken av og til. De fleste har jo annet å holde på med, enn å lete etter kjøpere og sette seg inn i kronglete regler for import og eksport. Det er nok av fallgruver å gå i, derfor har vi strømlinjeformet hele prosessen, sier Berg.

Akkurat nå ligger rundt 1000 objekter til salgs på www.plustech.com. Vi snakker om alt fra gaffeltrucker, kranbiler, lysmaster, busser og høvelmaskiner til betongsviller, boretårn, brakkerigger og bilvaskemaskiner. På den nettbaserte auksjonsløsningen, kan du også gjøre et kupp – der går varene til minstepris, dersom det ikke kommer inn høyere bud.

– Vil du selge unna eller anskaffe nytt – i alle priskategorier – så er det ingen som har så god oversikt som oss over hva som er tilgjengelig, både i Norge og utlandet. Vi finner finner kjøpere over hele verden. Det sikrer deg en god pris og en kjapp handel, sier Berg.

Stikkord: