Conpot

Satser stort på Transportmessa 2014

Transportmessa blir Norges-premiere for nye Iveco Daily. Men det er ikke bare fremtidens lette nyttekjøretøy som vises på Gardermoen 4. til 6. september.

Iveco viser hele sitt komplette modellprogram. Man kan finne alle typer nyttekjøretøy, fra Iveco Daily i det lette segmentet via Iveco Eurocargo (medium) til de tunge kjøretøyene Iveco Stralis og Iceco Trakker, samtlige selvsagt med Euro 6-motorer.

Stort utvalg

I det mellomtunge og tunge segmentet kan man se nye Eurocargo Euro 6 – ML160E28/P modell 16 tonn, langt førerhus med høyt tak, 6-sylindret 6-liters motor på 280 hk, med 6-trinns automatisert girkasse ”Eurotronic” og luftfjæring på bakakselen.

Eurocargo i Euro 6-utførelse kjennetegnes blant annet av at den har ESP som standard, fra 12 tonn og oppover. Annet bra standardutstyr er elektrisk justerbare speil, aircondition, tonede ruter, pollenfilter og lufttanker i aluminium.

Nye Stralis Euro 6 – AT190S40/FP-D  (Distribution) – 18 tonn (19 tonn teknisk),  langt førerhus, 6-sylindret 9-liters motor på 400 hk, 12-trinns Eurotronic automatisert girkasse og full luftfjæring. Stralis Euro 6 har høyt utstyrsnivå som standard, som blant annet omfatter: Ekstra nær- og fjernlys, startsperre, LED lys, aircondition, elektrisk justerbare speil, Iveconnect 7” fargdisplay med innebygde funksjoner for radio og multimedia, automatisk assistanse-call, forberdt for navigasjon og flåtestyring med all maskinvare montert.

Nye Trakker (offroad) – AT410T50  for svært krevende kjøring, 4-akslet, 32 tonn (41 tonn teknisk), langt førerhus, 6-sylindret motor 13 liter – 500 hk, 16-trinns Eurotronic automatisert girkasse med programmering for anleggskjøring, forsterket fjæring,  Iveconnect 7” fargedisplay med innebygde funksjoner for radio oo multimedia, automatisk assistanse-call, forberedt for navigasjon og flåtestyring med all maskinvare montert. Et typisk kjennetegn på nye Trakker er robusthet, enkelhet og bra fremkommelighet i krevende terreng, kort og godt en arbeidshest som takket være svært konkurransedyktig pris, tjener inn pengene raskt for bileieren.

Den rene løsningen med ”Hi-SCR only” er et kjennetegn i hele Iveco-programmet, fra 8 tonn og oppover, og er unik også for de tunge bilene og offroad-kjøretøy.

For Euro 6-bilene kommer Iveco til å vise sitt avanserte HI-SCR-system for katalytisk reduksjon (High Efficiency SCR), som FPT Industrial har patent på. Denne løsningen gjør det mulig å oppnå optimal forbrenning i motoren, takket være inntak av ren luft utenfra og vil være på Euro 6-motorene i Stralis. Det teknisk nyskapende HI-SCR-systemet, som som er beskyttet av flere forskjellige patenter, er en unik løsning som ikke krever noe EGR-system eller regenerering av DPF-filtret. Dessuten bidrar det til å senke de totale driftskostnadene. Sammen med optimert aerodynamikk bidrar HI-SCR til å senke drivstofforbruket med ytterligere 2,33 % sammenlignet med den tidligere Euro 5-versjonen, i henhold til tester utført av det tyske sertifieringsorganet TÜV.

Daily

På Ivecos stand blir nye Iveco Daily den sterkeste stjernen, den tredje generasjonen av det lette nyttekjøretøyet som etter den offisielle presentasjonen i begynnelsen av juni nå får premiere for et bredere publikum. Dette er et fullstendig fornyet modellprogram som ligger helt i tet i kategorien når det gjelder lastevolum og lastekapasitet, med komfort og kjøregenskaper som en personbil, samt et enda lavere drivstofforbruk.  Selv om 80% av komponentene har fått ny utførelse har nye Daily beholdt sin klassiske chassisramme, som er kjøretøyets DNA og som sikrer styrke, fleksibilitet og holdbarhet, og dessuten er det er lett å levere påbygg til bilene.

Den tredje generasjonen Iveco Daily er bedre enn noensinne, takket være en perfekt blanding av tradisjon og innovasjon:

  • Ny design og nytt interiør
  • Kjørekomfort i toppklasse
  • Største kassevolum – opp til 19,6 m³
  • Høyere nyttelast og beste svingradius i klassen
  • Lavere drivstofforbruk – inntil 5%
  • Lavere lastehøyde og forbedret innstigningsjøyde

Iveco kommer til å sette fokus på tekniske nyheter som F1C-motoren, en ny 3,0-liters Euro 6-motor.

For å utnytte kjøretøyets potensial best mulig har Iveco utviklet et nytt forhjulsoppheng som bidrar til å øke komforten og forbedre kjøreegenskapene og som er standard på både kassevogner og chassis. Det nye forhjulsopphenget QUAD LEAF er basert på doble A-armer med tverrgående bladfjær som har svært gode egenskaper når det gjelder kompakt konstruksjon og lav vekt.

Stikkord: