Conpot
  • Komatsu PC228USLC-10

Komatsu lanserer ny graver

Komatsu lanserer nå den nye graveren PC228USLC-10. Denne gravemaskin med kort hekk bygger på Komatsu velprøvde teknologi av den foregående modellen, og inkluderer forbedringer på det hydrauliske systemet.

Komatsu lover i tillegg bedre betjeningskontroll og komfort, god løftekapasitet og stabilitet, og lavere drivstofforbruk. På papiret lover dette godt.

PC228USLC-10 skal i følge en pressemelding fra selskapet ha en driftsvekt mellom 23 800 og 24 500 kg. Maskinen er drevet av en motor på 165 hk.

Kompaktmaskin

Komatsu lover at maskinen skal være langt mer kompakt, enn tradisjonelle gravemaskiner. Dermed skal PC228USLC-10 egne seg godt på trange områder.

Teknologien i PC228USLC-10 gjør at maskinen sender driftsinformasjon via trådløs teknologi. Data som driftstimer, drivstofforbruk, beliggenhet og vedlikeholdsvarsler er informasjon som sendes til analysering.

Motor

Motoren skal følge dagens regelverk knyttet til utslipp. Sammenlignet med foregående modell får motoren en økning på 6,7 % i hestekrefter, og skal samtidig senke drivstofforbruket.

Hydraulikk

Alle større komponenter på nytt PC228USLC-10 inkludert hydrauliske pumper, motorer og ventiler er designet og produsert av Komatsu.

Ny motor og hydraulikkpumpekontrollteknologi forbedrer driftseffektiviteten, hastighet og produktivitet samtidig som drivstofforbruket skal med opptil 4 % over den forrige modellen.

Forbedret driftseffektivitet gjennom enkelt vedlikehold

PC228USLC-10 har tilgang fra bakkenivå til viktige servicepunkter.

Radiatoren, hydraulisk oljekjøler, og ladeluftkjøleren er montert ved siden av hverandre, noe som gjør det enkelt å vedlikeholde og service.

Lange intervaller for utskifting av hydraulikkolje, motorolje og filter reduserer tiden brukt på vedlikehold.

Komfortabelt arbeidsmiljø

Førerhuset skal være romslig. Setet er som standard utstyrt med oppvarming, luftfjæring, høy rygg. Setet skal gi føreren utmerket støtte og komfort for redusert tretthet.

Automatisk klimaanlegg er også standard.

Radioen har aux-inngang for tilkobling av eksterne enheter for musikkavspilling. I tillegg er det to 12-volts strømuttak innlemmet i førerhuset.

Komatsu PC228USLC-10 01

Komatsu PC228USLC-10 har kort hekk, og skal således egne seg godt på trange områder

Komatsu PC228USLC-10 03

Ny motor og hydraulikkpumpekontrollteknologi forbedrer driftseffektiviteten, hastighet og produktivitet samtidig som drivstofforbruket skal med opptil 4 % over den forrige modellen

 

Stikkord: