Conpot

Continental viser fremtidens head-up display

Ved hjelp av teknologien ”utvidet virkelighet” er den internasjonale utstyrsleverandøren til bilindustrien, Continental, i ferd med å utvikle fremtidens head-up display.

Snart vil frontruta kunne be deg bremse og svinge.

Augmented Reality Head-Up display, eller AR-HUD, er betegnelsen på det nye head-up displayet fra Continental som det planlegges en produksjon av i 2017. Dette systemet supplerer utvendig visning av trafikkforholdene foran bilen med virtuell informasjon for sjåføren. Systemet har en rekke nyvinninger, som blant annet at head-up displayet kommuniserer med andre sikkerhetssystemer i bilen.

Bruker man Adaptiv Cruise Control vil displayet visualisere andre biler i trafikken, og kan for eksempel oppdage andre biler på veien før du får øye på dem selv. Systemet vil fortelle deg at bilen foran bremser før du selv oppdager det, og hjelpe deg til å velge det riktige sporvalget inn mot et kryss

– I en verden som blir stadig mer kompleks, så avlaster AR-HUD sjåføren med ny kvalitetsinformasjon i frontruta. Systemet vil hjelpe sjåføren å forklare bedre det han ser. Dette systemet vil gjøre kjøreopplevelsen tryggere, mer komfortabel og mer økonomisk. Sjåfører vil motta viktig informasjon uten å måtte ta øynene bort fra veien, forteller Helmut Matschi som er leder av interiørdivisjonen i Continental.

Det nye head-up displayet er nå i utviklingsfasen og er integrert i en demo-bil. Continental har lang erfaring med å lage head-up display for biler, og var de første som kom med et display i farger i 2003.  Med AR-HUD flytter man virtuell informasjon direkte til sjåførens synsfelt. Det blir full fargegrafikk med samme teknologi som brukes i avanserte kino projektorer. Den nye head-up displayet kan for eksempel hjelpe føreren ut av et uoversiktlig kjørefelt ved at systemet ser mer enn det sjåføren klarer.

– Dette starter en ny samhandling mellom bilen og sjåføren. Bilen viser føreren hva assistentsystemene kan se og hva de gjør. Dette skaper tillit og vil også bidra til å skape aksept for nåværende og fremtidige kjørefunksjoner. Informasjonen vil også vises der sjåføren intuitivt ser først, i kjøreretningen.

Du kan lese mer om systemet her: https://continental-head-up-display.com/

Stikkord: