Conpot

Ny modell i generasjon 2 rototilter fra Engcon

Modellen EC206 skal på sikt erstatte EC05B, og den store nyheten er at EC206 er utstyrt med 6-kanals svivel.

EC206 er spesielt tilpasset for 4–6 tonns gravemaskiner og supplerer serien Generasjon 2 med sine storesøsken EC209 (for maskiner 6–9 tonn), EC219 (14–19 tonn) og EC226 (19–26 tonn)

En av de største nyhetene med EC206 er at modellen vil bli utstyrt med en helt nyutviklet 6-kanals svivel som dessuten er utstyrt med to NG6-ventiler, som er samme ventil som de større modellene har, for å kunne ta i mot og levere større trykk på blant annet ekstrauttakene.

For øvrig har EC206 en tiltvinkel på 45 grader, integrert sentralsmøring, økte fôringsdimensjoner og økt servicevennlighet.

Generasjon 2

ny rototilt

EC206 er utstyrt med en helt nyutviklet 6-kanals svivel. Dette fremheves som en av de store nyhetene på denne modellen.

– Generasjon 2 er helt og holdent konstruert for den nye generasjonen gravemaskinen der det stilles helt andre krav til teknikk og materialkvalitet enn på de tidligere maskinene, sier Fredrik Jonsson, konstruksjonssjef i engcon.

– Dagens gravemaskiner er teknologisk utviklet, ekstremt sterke, og da er det viktig at utstyret holder tritt.

Fredrik Jonsson sier at de som kjører med andre modeller i Generasjon 2, setter pris på mange av finessene, og da spesielt den integrerte sentralsmøringen.

– Ja, vi har fått fantastisk god respons på den integrerte sentralsmøringen som tiltrotatoren leveres med fra fabrikken. Det sparer verkstedet for både tid og penger, noe som igjen gjør at entreprenøren sparer inn investeringen i sin nye maskin, sier Fredrik Jonsson.

Snart klar for testing

Engcon melder at det vil komme en førserie av EC206 for salg i Norden til høsten og at serieproduksjonen vil starte mot slutten av året, før modellen lanseres på markedene utenfor Norden.

Stikkord: