Conpot

Ny kobling gjør det lettere å treffe riktig

VBGs bestselgende VBG 795V-kobling er nå lansert i en ny versjon som fra begynnelsen kommer med fangåpningsforlenger. På samme tid, er den nye VBG 795 V-2 lettere, sterkere og raskere å skifte ut enn sin forgjenger.

VBG 795V har i mange år vært en av sjåførenes favorittkoblinger til 57 mm trekkøye. Nå kommer koblingen i en ny versjon med en rekke nye funksjoner for å forenkle innstyringen og redusere risikoen for skader og ulykker. Samtidig er konstruksjonen forbedret slik at fangmunnen ikke bare er enklere å installere, men også mer robust, noe som reduserer behovet for service og vedlikehold.

Traff rett og lett ved sammenkobling

VBG 795 V-2 er designet for tunge kjerrer, tilhengere med boggiframvogn og dollies med trekkøye etter VBG standard (Ø 57 mm). Sjåføren vil sette pris på at den nye kobling kommer med fangåpningsforlenger.

– Ikke bare er det lettere å treffe rett ved innstyringen. Det betyr også at sjåførene reduserer skade på annet utstyr dersom en ulykke skulle skje, sier daglig leder Hans Otto Westli fra VBG GROUP SALES AS.

Den nye VBG 795 V-2 er lettere enn forgjengeren, og laget av et sterkere materiale, noe som resulterer i færre verkstedbesøk. I tillegg er fangmunnen meget rask og enkel å skifte ut. Ved å løsne seks skruer kan man enkelt trekke fangmunnen ut, dette sparer både tid og penger, fortsetter han.

Tre forskjellige modeller

VBG 795 V-2 er tilgjengelig i tre modeller for ulike kundebehov og installasjonskrav. Den første modellen har beholdt to korte lepper i fangåpningen, noe som er en fordel ved installasjon på steder med begrenset plass, mens den andre variant er utstyrt med en forlenget leppe i bunnen, noe som gjør det lettere å styre inn tunge tilhengere hvor tilhengerdraget ender opp under koblingen.

Den tredje modellen har forlengede lepper i både topp og bunn for optimal sikkerhet og støtte ved innstyring. Modellen passer alle koblingshøyder.

ECE-sertifikat for helbilgodkjenning

Alle VBG-produkter har lenge vært EU-godkjente. Nå er de også godkjent i henhold til ECE-forskriftene som gjelder i 56 land i og utenfor Europa, og som fra dette året vil være krav.

– VBG 795 V-2 er ikke bare typegodkjent for helbilgodkjenning, koblingen kan også leveres ferdig montert i trekkbjelken. Dette sikrer at bilen i utgangspunktet er i samsvar med alle gjeldende forskrifter og er fremtidssikret for en høy annenhåndsverdi, siger Hans Otto Westli, som ser det nye produkt som et sterkt tillegg til VBGs koblingskonsept.

– Produktet styrker ytterligere vår koblingskonsept som også inkluderer tilhengerdrag, trekkøyer, gavlsatser, trekkbjelker, underkjøringshinder og tilbehør. Alle deler arbeider sammen i et robust og godt gjennomtenkt system hvor hver del er optimalisert for maksimal sikkerhet og ytelse, og lengre levetid. Det er vår måte å skape bransjens mest pålitelige løsninger, avslutter han.

Stikkord: