Conpot

Studentboliger bygges feil

Studenter ønsker rimelige kollektiver, ikke dyre ettroms leiligheter. Studentboligene bygges med for høy standard, er konklusjonen etter en undersøkelse blant studenter over hele landet.

Studentboligindeksen 2014 viser at leieprisene på studenthybler varierer veldig, skriver StudentTorget i en pressemelding. Studenter i Tønsberg betaler nesten tre ganger så mye for å bo som studentene i Evenstad, og nesten dobbelt så mye som studentene i Oslo.

I Evenstad kan man leie studenthybel til 1.950 kroner i måneden. I Oslo er billigste alternativ 2.359 kroner per måned, i Bergen 2.805 kroner og i Trondheim 3.315 kroner. StudentTorget har også spurt 900 studenter om hva de vektlegger ved valg av bolig.

– Hele 26,9 prosent av norske studenter foretrekker, uavhengig av pris, å bo sammen med medstudenter fremfor i en ettroms studentbolig med eget kjøkken og bad. Nesten 60 prosent av studentene vil foretrekke kollektiv dersom husleien ble redusert med en tredel. Videre vet vi at kun 13,8 prosent av studentene har tilgang til studentboliger per i dag, sier Bjarne Vasset, grunnlegger av Studenttorget.no.

Selvaag Bolig, en av Norges største utbyggere, bekrefter ifølge StudentTorget at man kunne bygget vesentlig billigere og fått bygget mange flere studentboliger på tomtene man har til rådighet ved å bygge kollektiver i stedet for ettromsleiligheter. (©NTB)

Stikkord: