Conpot

Hardnor utvider forhandlernettet

Målsetningen er klar, Sany skal bli et landsdekkende merke innen anleggsmaskiner. Sakte, men sikkert, utvides Hardnor sitt forhandlernettverk.

Det kinesiske merket Sany har scoret godt i tester og får god omtale i media. Når Hardnor nå importerer flere modeller og utvider forhandlernettet i Norge, viser det både pågangsmot og stor tro på eget selskap og maskinene de selger.

3 nye forhandlere

De nye forhandlerne er Anlegg og miljøservice (Vestfold og Buskerud), Bamble Mekaniske Industri (Telemark og Aust Agder) og KFS Maskin (Akershus, Oppland og Hedmark).

– Som sagt over så er det meget viktig for Sany å ha lokalt befestede utsalgs- og servicepunkter i landet. De forhandlerne vi velger å samarbeide med, er firmaer med lang historie og veletablert kundenettverk rundt seg. Dette er viktig for å øke salget av Sany anleggsmaskiner i Norge, forteller Bjørn videre.

Grundig opplæring

Forhandlerne skal ta seg av service i de områdene de opererer, og skal først gjennomgå full opplæring av servicepersonell. Opplæringen finner sted ved Sany sitt hovedkontor i Bedburg i Tyskland.

– Deler distribueres ut fra delelager på Stord, men det er også lager hos våre leverandører. Ellers er Sany sitt hovedlager i Bedburg fullt opp med delelager for maskinene våre og vi opplever en leveransetid på 1 til 2 dager derfra, forteller Bjørn.

For forhandlere vil det være en målsetting for 2014 å bygge opp kompetanse på Sany maskinene både med tanke på salg og service.

– Vi har allerede gjennomført opplæring for servicepersonell. Sany er for mange et nytt merke som må gjennom en tilvenningsfase, sier Bjørn.

Markedet

På Stord har Hardnor et godt etablert marked for Sany. Men for hver forhandler må det etableres nye, lokale markeder for Sany-maskiner.

– Det gleder oss å se at allerede nå er de første salgene gjort og avtaler undertegnet hos våre nyetablerte forhandlere, forteller Bjørn.

Styrker merkevaren

– Når vi nå utvider forhandlernettet betyr opplever både potensielle og eksisterende kunder av Sany at vi blir en landsdekkende aktør innen bransjen. Dette vil styrke merkevarebyggingen av Sany som leverandør av kvalitetsmaskiner.  Det vil også styrke annenhånds salg og verdi med et landsdekkende forhandler og servicenett, sier daglig leder Bjørn Eldøy i Hardnor.

Søker fortsatt etter flere forhandlere

– Vi har nå fire etablerte forhandlere som dekker Hordaland, Telemark, Vestfold og Akershus. Subsidiært dekkes også Øst Agder, Buskerud, Hedmark og Oppland. Det er fortsatt mye av landet som ikke er dekket og vi ønsker kontakt med potensielle forhandlere, sier Eldøy til Conpot avslutningsvis.

Stikkord: