Conpot

Leverer bæresystem i stål til ny terminal

Ruukki leverer og monterer stål bæresystem for ny utvidelse av Oslo Lufthavn. Leveringen inkluderer stål bæresystem til den nye Pir nord, inkludert projektering og brannbeskyttelse av stålet.

Selskapet startet montasje på flyplassen i januar 2014, et arbeid som vil pågå til slutten av 2014. Utvidelsen av flyplassterminalen vil være klar til åpning torsdag 27. april 2017. Terminalen har et etasjeareal på ca. 29 000 m2. Når utvidelsen er klar vil Oslo Lufthavn ha en beregnet kapasitet på 28 millioner passasjerer i året.

– Ruukki har lang erfaring med totalleveringer av stål bæresystem  for flyplassterminaler, og dette var en viktig argument til at vi valgte dem som vår partner. Dessuten har Ruukki et godt omdømme som en pålitelig leverandør. Deres produkter av topp kvalitet og evnen til å planlegge var også avgjørende faktorer til at vi valgte Ruukki som vår partner, forklarer Terje Bjørgen, Project Development Manager hos Spenncon.

– Selskapet har lignende erfaring fra tidligere flyplassprosjekter i bl.a. Finland, Sverige, Norge og Storbritannia. Flyplassprosjekter er også svært krevende med hensyn til tidspress og av sikkerhetshensyn. Oslo Lufthavn har en beregnet dimensjonerende kapasitet på 65 flygbevegelser per time og vil fortsette driften som normalt under utvidelsesarbeidet, sier Risto Hetemäki, Project Manager hos Ruukki Building Systems.

– Prefabrikasjon sikrer en jevn flyt under montasjeprosessen på flyplassen. I tillegg sørger prefabrikerte produkter for at flyplassdriften i nærheten av arbeidsplassen går som normalt. Ved slike bygningsutvidelser er det viktig å redusere antall avbrytelser slik at den allerede eksisterende driften på stedet kan fortsette som normalt, legger Hetemäki til.

Ruukki leverer totalt 1 900 tonn stål til prosjektet på Oslo Lufthavn. Bærebjelkene til stål bæresystem ble laget på Ruukkis anlegg i Ylivieska i Finland og Oborniki i Polen.

Stikkord: