Conpot

Eiendomsinfo samlet på nytt nettsted

Alle kan nå sjekke heftelser og få innsyn i informasjon om eiendommer på et nytt offentlig nettsted.

Den nyåpnede digitale databasen www.seeiendom.no er ment å forenkle hverdagen for både Kartverket, eiendomsbransjen og vanlige folk.

Hver dag får Kartverket over 1.500 henvendelser via telefon med spørsmål fra publikum.

Forenkler

– Den nye løsningen forenkler kontakten mellom innbyggere og staten, og gjør at dyktige medarbeidere i Kartverket kan bruke tiden på andre ting enn å besvare telefoner, sier kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner (H).

Digitalisering

Den digitale grunnboken er også utgangspunktet for et nytt elektronisk tinglysingssystem som skal stå klart i løpet av 2016. Kartverket får gjennomsnittlig 5.000 saker tilsendt i posten daglig, men papirsystemet for tinglysning skal nå altså digitaliseres. (©NTB)

Stikkord: