Conpot

Flere Cat på veien

Mesta og Pon Equipment har inngått avtale om leveranse av hele ti Cat-maskiner til veivedlikehold.

Maskinflåten som er bestilt består av fire Cat 930K hjullastere, fire hjulgravere av typen Cat M313D+ og to Cat 140M3 AWD veihøvler.

– De nye hjullasterne som skal leveres er ultimate for veivedlikehold, sier produktsjef Dagfinn Sand

– Med unik trinnløs transmisjon som gjør at fører kan kjøre turtall på motor uavhengig av fremdriftshastighet, blir kjøring med for eksempel kantklipper en lek. Maskinen har et supert førermiljø, og med bare 66dB i hytta blir det ikke bedre, gliser produktsjefen

 

Avanserte maskiner

Markedsdirektør Espen Paulseth forteller at Pon Equipment er svært fornøyde med at Mesta valgte Pon som leverandør og fastslår at salget av hjulgraveren M313D+ nærmest har skutt i været det siste året.

– Bakgrunnen for denne markedssuksessen er nok at kundene er svært fornøyde med egenskapene til D-serien. God trekkraft, joystick steering og høye hastigheter, kombinert med presis og sterk hydraulikk og Ride Control (bomdemping), gjør dette til en meget behagelig og anvendelig maskin. Mye utstyr er standard og førermiljøet gjør at dette er en svært så lønnsom investering både for lommeboka og for arbeidsmiljøet, sier Paulseth.

Veihøvlene som skal leveres er markedets mest avanserte, i tillegg til at de er Accugrade Ready, såkalt ARO. Dette innebærer at hydraulikk og styresystem er klargjort for plug-and-play maskinstyring fra fabrikken.

Arbeidsmiljø er viktig

Mesta har lagt ned mye arbeid i optimaliseringen av sikkerhet og arbeidsmiljø, blant annet ved å involvere de ansatte i kjøpsprosessen.

Maskintekniske data 

4 stk Cat M313D+ Motor: Cat 4.4 ACERT
Nettoeffekt: 95kW / 129hk
Variabel stempelpumpe: 190l/min
Separat svingpumpe: 80l/min
Maks hastighet: 37km/t
Totalvekt: ca 15,5 tonn
2 stk Cat 140M3 All Wheel Drive  Motor: Cat 9.3 ACERT Steg IV Final
Nettoeffekt: 203kW / 276hk
Maks hastighet: 47km/t
Totalvekt: ca 23 tonn
Med krypegir
4 stk Cat 930K Motor: Cat C6.6 ACERT
Nettoeffekt: 119kW / 162hk
Maks hastighet: 40km/t
Vekt: ca 14 tonn

 

Stikkord: