Conpot

I bresjen for å informere bransjen om brannkrav

Fra 1. januar 2014 er det innført nye krav til brannisolering av ventilasjonskanaler i bygg.

Det nye regelverket får betydning for entreprenører, rådgivende konsulenter og utførende håndverkere. Glava har tatt initiativ til å informere bransjen om de nye kravene.

Det vil bli arrangert 50 informasjonsmøter for bedrifter i bygg- og anleggsbransjen de nærmeste ukene – åtte bedrifter fikk innføringen i første uke av kampanjen.

95 prosent av de som omkommer i brann dør som følge av røykforgiftning. Derfor er kravene til teknisk isolasjon skjerpet. Det nye regelverket er den største endringen i bransjen på flere tiår: Beskrivelsene er nye, monteringsmåtene er nye og kravene til produkt er nye. Nye krav forsikrer at ventilasjonskanaler monteres slik at det ikke er fare for spredning og røykutvikling i kanalnettet.

­– Dette er en av de største endringene for utforming på veldig mange år. Endringen får betydning for hele bygningskroppen. Etter den første uka med kurs opplever vi at kundene synes nytteverdien er stor, og at det er viktig med informasjon og opplæring for bransjen. Samtidig ser vi at veldig mange tar i bruk både appen for brannisolering og monteringsvideo, som gir lett tilgang til visning av hvordan jobben skal gjøres, sier Lars Fillip Kolbu, markedssjef Industri/VVS/VA/Marine i Glava

Stikkord: