De mest synlige oppgraderingene på eksteriørdesignen er den nye singelframe-grillen, de nye støtfangerne foran og bak, de nye eksoshalene og de nye frontlyktene. Alle disse elementene har nå fått skarpere linjer. Felger i størrelse opp til 21″ understreker den sportslige og elegante designen.

Lys

LED-hovedlys blir nå standard og om ønskelig kan også Matrix LED lysteknologi leveres. Matrix LED lysteknologi, som først ble lansert på den oppgraderte versjonen av Audi A8 i fjor, består av en rekke individuelle LED-dioder som automatisk tennes, slås av eller dimmes avhengig av situasjonen. Dermed reagerer frontlysene ekstremt presist mot møtende trafikk samtidig som veien alltid belyses optimalt.

Interiør

Innvendig kan nye Audi A7 Sportback nå leveres med fem ulike interiørfarger. Infotainment-systemet byr også på nye muligheter og løsninger.

Motor

Flere nye motorer erstatter de tidligere alternativene. Felles for de alle er lavere forbruk og bedre effekt. V6-motoren 3.0 TDI kommer i flere versjoner, hvor minste alternativ blir 211 hk i kombinasjon med quattro permanent firehjulsdrift og automatgirkassen S tronic. Motoren leveres også i samme konfigurasjon med en effekt på 272 hk. Den kraftigste utgaven av 3.0 TDI-motoren har en biturbo og yter 320 hk, da i kombinasjon med quattro firehjulsdrift og tiptronic automatgirkasse. Blant bensinmotorene vil toppmodellen bli Audi S7 Sportback med en V8 4.0 TFSI på 450 hk. Denne motoren har Cylinder-on-demand teknologi hvor fire av de åtte sylinderne går i dvale når belastningen på motoren er lave – dermed spares det også på drivstoffet. Ved akselerasjon eller behov, tennes de lynraskt slik at motoren igjen får full effekt.

De nye Audi A7 Sportback modellene lanseres i Norge rett over sommeren. Prisene er ikke klare.

Leave a comment