Conpot

Kunst mot tagging på byggegjerdet

På byggeplassgjerdet rundt Bergen Universitetsmuseum har Statsbygg tatt nye metoder i bruk i håp om å forhindre tagging. Gatekunstnere er invitert til å dekorere gjerdet.

Resultatet ble både annerledes og kreativt etter at Argus hadde vært i aksjon.

Tagging er et problem

– Tagging er et problem på mange av byggeplassene våre, både på brakker og gjerder. Det er kostbart å male over taggingen til stadighet, så nå ville vi prøve noe nytt, sier prosjektleder Arne Blix i Statsbygg.

Kreativ løsning

I forbindelse med 17.mai-feiringen var det et ønske om at byggegjerdet ved Muséplassen i Bergen sentrum skulle se fint ut. Dermed ble flere personer i gatekunstmiljøet i Bergen utfordret. Først ut var Argus som har laget en ti meter lang versjon av Venus’ fødsel.

– Hvis dette blir vellykket, det vil si får stå i fred uten å bli tagget over, vil vi fortsette på resten av veggen. Dette er ikke en stor utgift for oss, og forhåpentlig sparer vi penger ved å slippe å male over tagging. sier Blix.

Samarbeid

Flere andre gatekunstnere er allerede utfordret til resten av den cirka 100 meter lange veggen. Gatekunstprosjektet er et samarbeid mellom Statsbygg og kommunikasjonsavdelingen på Universitetet i Bergen (UiB).

 

 

Stikkord: