Conpot
  • 5_0_Ah-batteri_tools

Kompakt 5,0 Ah-batteri til 18 V-klassen

Denne gangen er det 18 V maskinene som har fått ekstra mye kraft med de nye 5,0 Ah-batteriene.

De forlenger driftstiden med 25 prosent i forhold til Bosch’ 4,0 Ah-batterier og med 100 prosent sammenlignet med batterier uten CoolPack-teknologi. Med en størrelse på kun 11,5 x 7,5 x 5,5 cm og en vekt på 620 gram er batteriene de minste og letteste 5,0 Ah-batteriene på markedet.

CoolPack-teknologi sørger for full kapasitetsutnyttelse

Batterier kan bli ekstremt varme ved bruk over lengre tid. Den unike CoolPackteknologien avleder derfor konstant varme og øker dermed batterienes levetid. Hvis temperaturen likevel stiger raskt og voldsomt, for eksempel ved overbelastning av maskinen, vil Bosch’ elektroniske cellebeskyttelse (ECP) reagere. Den beskytter batteriet mot både overoppheting, overbelastning og utladning.

– Med de nye 5,0 Ah-batteriene øker vi både driftstiden og levetiden på batteriene. Samtidig gir de nye batteriene mye kraft til våre 18 V-verktøy, slik at håndverkeren opplever høy yteevne, selv ved mer krevende oppgaver. CoolPack-teknologi sikrer dessuten at håndverkeren ikke skal tvinges til å ta pauser på grunn av overoppheting av batteriet, sier produktsjef for Bosch Professional André Thomassen.

100 prosent kompatible med Bosch Professional 18 V-maskiner

Takket være Bosch’ ”Flexible Power System” kan håndverkeren være sikker på at de nye 5,0 Ah-batteriene passer til 18 V-maskinene i verktøykassen. Systemet tillater nemlig at batteriene kan brukes til alle maskiner i samme voltklasse. Håndverkeren kan derfor bruke ett og samme batteri til alle sine 18 V-maskiner. Og med to batterier er det alltid mulighet for å ha et oppladet batteri for hånden. I en undersøkelse utført av YouGov, på vegne av Bosch viste det seg at
muligheten for å bruke samme batteri til forskjellige verktøy er viktig for håndverkerne. Faktisk svarte over halvparten av 526 deltakere (56 %), at det i høy grad eller meget høy grad har betydning om verktøyets batteri er kompatibelt med andre maskiner i samme voltklasse.

Etterspørsel etter verktøy med batteri

Undersøkelsen viste også at de norske håndverkerne helst ville benyttet verktøy med batteri hvis de fikk velge selv. Hele 9 av 10 (89 %) svarte at de foretrekker verktøy uten ledning, hvis verktøyet har samme yteevne som et med ledning. 64 prosent svarte dessuten at maskinens driftstid i høy eller meget høy grad har betydning for deres samlede vurdering av maskinen. De nye 5,0 Ah-batteriene fås kjøpt hos ledende forhandlere av profesjonelt verktøy fra 1. mai 2014. Den veiledende utsalgsprisen er 1.648 kr. eks. mva. Batteriene kommer i en pakke med 2 stk. 5,0 Ah-batterier og lader til en veiledende utsalgspris på 2.398 kr. eks. mva.

Stikkord: