Conpot

Nytt program for proffopplæring

- Helt siden lanseringen av Leca-blokker på 50-tallet, har opplæring vært en sentral del av virksomheten vår, sier Ole Fredrik Fodnes i Weber.

Han leder avdelingen Teknisk salg, og er ansvarlig for opplæringsvirksomheten. Det er en kjent sak at vi har drevet selvbyggeropplæring, men det er kanskje ikke like kjent at vi har drevet utstrakt opplæring også av proffene. De siste årene har vi hatt flere tusen proffer inne på forskjellige typer opplæring. Og mere skal det bli.

– Vi har nå satt proffopplæringen vår i system, slik at vi kan tilby et fast opplæringsprogram. Vi har sett at det er vanskelig i dagens virkelighet å være oppdatert innen alle produkter og løsninger. Spesielt er det en utfordring å følge med på alle nyutviklingene som kommer.

Teori og praktisk trening

Kurstilbudet går ut til både forhandlere, håndverkere, arkitekter og konsulenter og vil foregå på Leca-fabrikken på Lillestrøm. Det vil være en kombinasjon av teori og praktiske øvelser, sier Fodnes. Det er ingenting som kan slå praktiske øvelser når det gjelder læring, sier han.

Varierte temaer

– Vi har mange produktområder og derfor mange temaer som er aktuelle. Vi starter med de områdene der vi får desidert flest spørsmål, og det er Leca veggløsninger og pussede fasader. Flere temaer vil komme etter hvert, så det er bare å følge med på våre nettsider, sier Fodnes, som gleder seg til en ny runde med skolebenk.

Mye er gjort på tre timer

Kursene holdes på tidlig ettermiddag og varer maks tre timer. Det er utrolig hva man kan lære på et tretimers intensivkurs, sier Fodnes, som også kaller kursene for «lavterskeltilbud». Det kreves liten forkunnskap og erfaring for å delta, sier han, og ønsker alle hjertelig velkommen.

Stikkord: